Najnovije

DA LI SU ISKANDERI KORIŠĆENI U KARABAHU? Rusija odgovorila Azerbejdžanu

Baku je dobio odgovor iz Moskve na pismo o upotrebi ruskih operativno-taktičkih raketnih sistema Iskander tokom sukoba u Nagorno-Karabahu. To je u utorak, 20. aprila, objavio predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, prenose RIA Novosti.

Iskander (Foto: RIA Novosti)

Prema rečima Alijeva, Ministarstvo odbrane Rusije je, kao odgovor na azerbejdžanski apel, izjavilo da nije zabeležilo lansiranje Iskandera u Karabahu.

Ranije u aprilu, Alijev je rekao da je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana poslalo službeno pismo ruskom vojnom ministarstvu sa fotografijama i dokazima o upotrebi Iskandera, ali da još nije dobilo odgovor. Istovremeno je rekao da je sa ruskim liderom Vladimirom Putinom razgovarao o otkrivanju raketnog otpada.

Azerbejdžanska agencija za uklanjanje mina (ANAMA) izvestila je 2. aprila da je pronašla fragmente raketa Iskander na teritoriji Nagorno-Karabaha. Zabeleženo je da su fragmenti pronađeni u gradu Šuša 15. marta prilikom čišćenja teritorija od mina. Kasnije su azerbejdžanske vlasti objavile fotografiju otkrivenih olupina, koja je, posebno, pokazala repne delove projektila i fragmente sa oznakama.

Istovremeno, Ministarstvo odbrane Rusije izjavilo je da tokom vojnog sukoba u Nagorno-Karabahu Iskanderi nisu korišćeni, a celokupna zaliha municije raketa nalazi se u vojnim skladištima Jermenije.

Šta za to vreme ruska vojska radi u Siriji, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA