Najnovije

Film "Odluka": Prva interaktivna psihološka drama na Balkanu!

Interaktivni film "Odluka" predstavlja završni doktorski umetnički rad, višestruko nagrađivane rediteljke Branke Bešević Gajić, na postdiplomskim interdisciplinarnim umetničkim studijama na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Foto- Pixabay.com

Žanrovski, film "Odluka" je psihološka drama, priča u kojoj se prepliću fizički i psihički oblici nasilja u porodici što govori o mentalitetu sredine u kojoj se nalazimo. Ovo je prva interaktivna psihološka drama na Balkanu. Film se u ovom slučaju ne koristi kao standardno sredstvo za pripovedanje priče, već usmerava svoju snagu da pokrene važno socijalno pitanje o partnerskom nasilju i na razvoj uzroka i posledica nezdravog partnerskog odnosa, kao i prodiranje u dušu svakog pojedinca koji će uticati na sudbinu likova.


Prva klapa je pala na Zvezdari u martu 2021. godine, snimanje se nastavilo na Mirijevu, zatim na Bežanijskoj kosi i u Zemunu. Nakon odbrane doktorskog rada ovaj film publika će imati prilike da pogleda i kao standardni dugometražni igrani film.

Supervizori filma su dr Ivan Pravdić i dr Sonja Marinković, reditelj i scenarista Branka Bešević Gajić, uloge tumače: Radomirka Šarić, Eva Ras, Saša Đurašević, Emilija Nestorović, Vladimir Jocović, Svetlana Lazarević Sretenović, Jelica Kovačević, Aleksandar Lazić, Vuk Gajić, Marija Masal, Todor Trifunović, Veroljub Jeftić, Stefan Đoković i drugi.

Film je sniljen u produkciji "Cinnamon" i "Cinnerent"

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA