Najnovije

RUSIJA MOŽE DA SE NAORUŽA TURSKIM DRONOVIMA? Moskvi od Ankare Bajraktar zbog S-400

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu poručio je da Rusija može da kupi tursko oružje i vojnu opremu u svakom trenutku kada joj to bude potrebno.

Bajraktar (Foto: Ministarstvo odbrane Turske)

"Turska prodaje svoje dronove onima kojima su potrebni. Dogovor sa Ukrajinom nije usmeren protiv Rusije. Ako Rusija ima potrebu za našim proizvodima, može da ih kupi , baš kao što smo mi ranije kupili njen raketni sistem S-400", rekao je Čavošoglu za TV kanal „Haberturk“, prenosi Rojters.

Čavušoglu je ponovio da Turska nastavlja pregovore sa Rusijom o kupovini još jednog sistema S-400.

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, u komentarima na izveštaje da Ankara prodaje borbene dronove Ukrajini, rekao da je Moskva pozvala odgovorne zemlje, uključujući Tursku, da procene ratoborne izjave iz Kijeva i da se uzdrže od podsticanja njihovih militarističkih težnji.

Ukrajina je 2019. godine kupila i testirala turske bespilotne letelice "Bayraktar TB2" sa planom da ih opremi mikro navođenim raketama MAM-L.

Generalni direktor ukrajinske kompanije "Ukrspetsekport" Vadim Nozdria rekao je u oktobru prošle godine da je Kijev zainteresovan za zajedničku proizvodnju bespilotnih letelica "Bayraktar TB2" sa Turskom.

Zašto Rusija održava barut suvim, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA