Najnovije

BRODOVI SU ISPLOVILI! U jeku tenzija sa zapadom, Rusi započeli velike vojne vežbe kod Krima! (VIDEO)

Na poligonu poligonu „Opuk“ na Krimu počele su danas velike vojne vežbe, u okviru iznenadne provere borbene gotovosti ruske vojske.

Velike vojne vežbe (Foto: Jutjub)

Pomorska taktička grupa koju čine mali artiljerijski brodovi “Volgodonsk”, “Astrahanь” i “Mahačkala” Kaspijske flote ispaljivala je artiljerijsku vatru na more i vazdušne ciljeve simuliranog neprijatelja u Kaspijskom moru.

Prema planu vežbe, tokom prolaska morem brodove Kaspijske flotile napala je grupa borbenih čamaca i izvršen je napad iz vazduha. Posade su organizovale odbranu taktičke grupe, vršile borbene manevre, raspodelu ciljeva i organizovanu interakciju sa kontrolnim tačkama. 

Ukupno je u isporuku kontrolne provere na moru bilo uključeno više od 20 ratnih brodova i brodova za podršku Kaspijske flotile, uključujući bazni minolovac “Magomed Gadžiev”, protudiverzantski brod "Юnarmeec Kaspiя", artiljeriju i desantne čamce.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu lično vrši inspekciju gotovosti morskih i kopnenih snaga ruske vojske.

Poligon „Opuk“ udalje je 60 kilometara od Feodosije i 40 kilometara od Kerča. Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, na njemu je moguće izvršavati zadatke vezane za desant snaga i prevazilaženje protivdesantne odbrane „protivnika“, moguće je iskrcavanje do dva bataljona marinaca istovremeno, gađanje obalskih meta brodskim artiljerijskim sistemima, a takođe uključivanje operativno-taktičke i armijske avijacije.

Turska i zvanično izbačena iz programa superlovca F-35. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA