Najnovije

NAIŠLI NA JAČEG OD SEBE! Neprijatelj krenuo u munjevit napad na uporište vojske, a onda je stigao brz odgovor!

Uzbekistanski teroristi izvršili su prepad na uporište Sirijske arapske vojske (SAA) u blizini grada Ruvajha u južnoj pokrajini Idliba.

DŽihadisti. (Foto: Jutjub)

Sirijski vojnici sukobili su se sa teroristima koji su pokušali da napadnu uporište, ali bezuspešno. Na kraju, teroristi su bili primorani da se povuku.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu izvestila je da je pet sirijskih vojnika ubijeno, a troje povređeno kao rezultat napada. Međutim, izvor u vojsci rekao je da su samo dva vojnika poginula, a treći povređen.

Tokom sukoba, vojnici SAA naneli su teroristima određene gubitke. Najmanje troje je ubijeno. Tela njih dvoje i dalje su u rukama vojske.

Opozicioni izvori potvrdili su da su napadači bili borci Hadžat Tahrir Al Šama (HTŠ), povezanog sa Al Kaidom. Najveća uzbekistanska formacija u regionu Velikog Idliba, Katibat al Tavid val DŽihad, frakcija je HTŠ-a.

Racija je bila očigledno kršenje prekida vatre u Velikom Idlibu, kojem su posredovale Rusija i Turska 5. marta prošle godine.

SAA je na napad odgovorila artiljerijskim udarima na položaje militanata u Velikom Idlibu. Očekuje se ozbiljniji odgovor ruskih vazduhoplovnih snaga.

Dok Rusija jača vojnu snagu – EU samo apeluje! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA