Najnovije

Igor Ivanović: Kad rat počne, ruska vojska brzo ulazi u Kijev!

Gost u emisiji „Politikon“ autora i voditelja Danila Tvrdišića na tv „Helmkast“ bio je pisac Igor Ivanović. Govoreći na temu drugosrbijanštine koja ponovo dobija sve veći medijski prostor, Ivanović se osvrnuo na NIN-ovu nagradu i njenog ovogodišnjeg laureata Svetislava Basaru:“sticajem nesretnih okolnosti je NIN-ova nagrada, koja je nekad bila zaista značajna nagrada ne samo kod nas, već na celom jugoslovenskom prostoru,u poslednjih par godina postala jedna privatna, burazerska, odnosno ideološka nagrada. Kad je reč o Basari, ovo je nešto najvulgarnije. Ja sam probao da čitam tu knjigu i kad sam video da je u pitanju jedna pamfletarna knjiga, a nije u funkciji litarature, odbio sam dalje da je čitam. Imao je Basara i pre ovoga uvrede koje su bile usmerene na rušenje srpskog nacionalnog mita, ali sa ovim je prešao sve granice niskosti, spustio je sve donje lestvice. Ali nije problem u njemu, već u onima koji nagrađuju takva „dela“. Očigledno da je za njih najbolje ono delo koje na najvulgarniji način vređa srpske nacionalne veličine i interese.

Igor Ivanović (Foto: Jutjub)

Ukazujući na pojačavanje pritisaka zapada prema Srbiji Ivanović naglašava:“ Zapad objektivno sve dublje pada, sve slabije stoji. Zapad je izgubio one atribute koji su nekada činili dušu zapada, a to je međusobna solidarnost, razumevanje i u krajnjoj liniji ta sloboda. Zapad je izgubio svoju humanističku komponentu. Naš najveći problem je što mi u Srbiji imamo puno zapadnih saveznika. I oni se ne zovu više partizani, već drugosrbijanci.

Ja se bojim jednog drugog scenarija. Da bi zapad ostvario neke geostrateške ciljeve na nekoj teritoriji koju ne smatra prijateljskom, onda on primenjuje sledeći scenario:stvara jednog moćnog vođu protiv koga se vremenom polariše sve, za i protiv. Kao direktna posledica ovog zapadnog scenarija animozitet u društvu postaje ogroman do tačke pucanja, kao u Makedoniji, gde smo videli šta se dešava kad se jedna vlast ubuđa, a nema adekvatnu opoziciju, nema adekvatne protivteže u društvu. Ta vlast postaje poput ogromnog džina kome niko ne može da priđe, a koji je iznutra kancerogen i truo. Kada se takva vlast formuliše i kada se formuliše opozicija,ne po ideološkom sistemu, već za i protiv, onda kada se takva vlast sruši, u prvih par meseci kao u Makedoniji dešavaju se svi izdajnički procesi dok se ne formuliše ponovo kakvo takvo političko stanje. Makedonije je tako za tri meseca uspela da da pola države Šiptarima, a na onoj drugoj polovini gde je trebala da bude suverena, ona nema ni ime. To je država koja je u ta tri meseca izgubila i svoje ime. Toga scenarija se ja plašim i u Srbiji“.

U emisiji koja se gleda u dahu možete pogledati sjajne analize u vezi aktuelne situacije u Ukrajini i izvesnosti novoga velikog rata,o Bajdenu koji je namerno izabaran kao nasjslabiji predsednik u istoriji SAD da bi pokrenuo veliki rat, Palmi, Lečiću, Mariniki Tepić…

O svemu tome i još ponečemu možete pogledati na sledećoj vezi za celu emisiju:

U jeku tenzija sa zapadom, Rusi započeli velike vojne vežbe kod Krima! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: helmcast.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA