Najnovije

KURDI SE BAŠ OSILILI U SIRIJI: Napravili haos na severoistoku države, Rusi sprečili krvoproliće (VIDEO)

Sukobi između Sirijskih nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) i Asajiša, sigurnosnog krila Sirijskih demokratskih snaga (SDF) koje podržavaju SAD, i dalje traju u gradu al-Kamišli na severoistoku Sirije.

Kurdi (Foto: Jutjub)

Sukobi su privremeno zaustavljeni 22. aprila ujutro. Delegacija ruske Vojne policije i Sirijske arapske vojske sastala se sa predstavnicima Asajiša u okrugu Taji, gde su sukobi prvi put izbili.

Dve strane su se, kako se izveštava, složile o prekidu vatre radi deeskalacije napetosti u al-Kamišli. Međutim, sukobi između NDF-a i Asajiša obnovljeni su u podne. Svaka strana optužila je drugu za kršenje prekida vatre uz posredovanje Rusije.

I NDF i Asajiš su u sukobima koristili teško naoružanje. Dečak, Mahmud Mahmud, 14 godina, poginuo je nakon zadobijenih rana u sukobima. Navodno su povređeni i drugi civili.

Teški sukobi proširili su se na okrug al-Bšejrije, gde su pripadnici Uprave sirijske vojne obaveštajne službe otvorili vatru na privremeni kontrolni punkt Asajiš.

Lični spor u kojem su borci NDF-a ubili asajskog oficira izazvao je sukobe. Prema nekoliko izvora, obe strane pretrpele su ljudske gubitke. Ukupan broj stradalih tek treba otkriti.

SDF sada optužuje Damask i ruske snage da podržavaju ono što je NDF nazvao "provokacijama". Čini se da grupa koju podržavaju SAD koristi incident kako bi ograničila uticaj sirijskih snaga u gradu al-Kamišli.

Kako su ruski migovi presreli i oterali američke izviđačke avione pogledajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA