Najnovije

ALIJEV I ERDOGAN SE HITNO ČULI TELEFONOM: ''Bajden je napravio istorijsku grešku''

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev u telefonskom razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom izjavu DŽoa Bajdena o genocidu nad Jermenima nazvao je "istorijskom greškom".

Erdogan i Alijev (Foto: Predsedništvo Azerbejdžana)

Ranije je Bajden zvanično priznao masakre etničkih Jermena organizovane i počinjene početkom 20. veka u Osmanskom carstvu kao genocid.

"Održao se telefonski razgovor između predsednika Azerbejdžanske Republike Ilhama Alijeva i predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Tokom telefonskog razgovora šefovi država osudili su izjavu američkog predsednika Bajdena o takozvanom "jermenskom genocidu. Primećujući da je ova odluka pogrešna, predsednik Ilham Alijev nazvao ga je istorijskom greškom. Predsednik je naglasio da Azerbejdžan ovu izjavu smatra neprihvatljivom", rekla je pres-služba Alijeva, prenose za RIA Novosti.

Tokom razgovora, Alijev je rekao da je „ova izjava nanela ozbiljnu štetu novim trendovima saradnje u regionu'’.

"Predsednik je naglasio da je Azerbejdžan uvek bio blizak Turskoj. Predsednik Redžep Tajip Erdogan zahvalio se predsedniku Ilhamu Alijevu na podršci i stavu. Takođe je dodao da je Turska uvek podržavala Azerbejdžan. Šefovi država izrazili su zadovoljstvo razvojem bratskog i prijateljskog odnosa između Azerbejdžana i Turske u svim sferama“, stoji u saopštenju.

Bajdenovu izjavu o genocidu nad Jermenima možete da pročitate OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA