Najnovije

ŠEŠELJ O PRIPAJANJU SRPSKE SRBIJI: Moramo da izbegnemo opasnu zamku

Predsednik SRS Vojislav Šešelj komentarisao je najavljeno prekrajanje granica na Balkanu i osetljivu situaciju u BiH, i pretnje ratom lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Vojislav Šešelj (Foto: SRS)

- To su prazne pretnje, u BiH niko ne želi rat, ni Srbi, ni Hrvati, ni Bošnjaci. Nisu želeli ni devedesetih doduše, ali su ih strane sile uvele u to. Sada strancima nije u interesu novi rat na tim prostorima. Slovenci puštaju balone o tim novim granicama, ali videćemo ko stoji iza toga. Svakom Srbinu se sviđa ideja da se pripoji Srpska Srbiji, ali ne i da trgujemo svojim za svoje i odreknemo se Kosova i Metohije, to se neće desiti - rekao je Šešelj.

Govoreći o situaciji u Crnoj Gori, predsednik SRS kaže da očekuje da će sledeći izbori "dotući" Mila Đukanovića, te komentarisao novu Vladu premijera Zdravka Krivokapića.

- Neće ta vlada biti dugog veka sigurno, mora se ili rekonstruisati ili će se ići na nove izbore. Krivokapić je apsolutno nesposoban. Leposavić nikako ne bi smeo da podnese ostavku, mora ostati čvrst i odlučan. Đukanović ulaže nade u nove izbore, ali mislim da će mu se one izneveriti, sledeći izbori bi samo mogli da ga dotuku - smatra lider radikala.

Šešelj je u intervjuu istakao i da "skupština bez radikala ništa ne valja".

- Nije lako boriti se van parlamenta. Skinuti smo sa budžeta i jedina je sreća što smo mi štedeli novac dok smo ga dobijali. Nismo rasipnički trošili, nijedan kafanski račun nismo platili stranačkim novcem, za razliku od drugih koji najveći deo novca u kafanama potroše - rekao je predsednik SRS.

O pretnjama Preševu i Bujanovcu pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA