Najnovije

PREDSEDNIK LNR RASTURIO ZELENSKOG: Ne želi čak ni pravi muški razgovor

Predsednik Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik smatra da je odbijanjem pregovora sa liderima DNR i LNR predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski demonstrirao nespremnost da mirno reši sukob u Donbasu.

Vladimir Zelenski (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

„Zelenski je u intervjuu za Fajnenšel Tajms rekao da neće„ razgovarati s teroristima“. NJegovo odbijanje da pregovara sa mnom i sa liderom DNR pokazuje samo jedno: on ne želi mir, ne želi dogovore, ne stupa u direktan dijalog sa narodom Donbasa. Ne želi ni pravi muški razgovor. Šta još možete ovde da kažete?", objasnio je Pasečnik.

Lider LNR je pojasnio da ukrajinske vlasti sa republikama Donbasa „nisu želele da razgovaraju u proleće 2014. godine, ne žele ni sada da razgovaraju“.

„Tokom sedam godina sukoba imali su samo želju da prepišu sporazume iz Minska, koje Kijev tvrdoglavo odbija da ispuni! Za mene tu nema ništa iznenađujuće - tako su im rekli inostrani vlasnici! " - Primetio je.

Pasečnik je takođe naglasio da je spreman i za lični sastanak sa Zelenskim na liniji kontakta i za pregovore u video formatu.

„Sve što vam treba je volja, ali izgleda da je nema. Sada čekamo odluku ne Zelenskog, već njegovih kustosa“, zaključio je on.

Podsetićemo, ranije su predsednici LNR i DNR Leonid Pasečnik i Denis Pušilin izrazili spremnost da se sastanu sa Zelenskim na liniji kontakta u Donbasu.

Kako bi se odvijao sukob Ukrajine i Rusije, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA