Najnovije

PAKAO VELIKOG IDLIBA: Sirijska vojska i džihadisti razmenili žestoke smrtonosne udarce, snajperski napadi sve učestaliji

Snajperisti Sirijske arapske vojske (SAA) i teroristi al-Fatah al-Mubin razmenili su vatru u severozapadnom regionu Veliki Idlib.

Sirijska vojska (Foto: SANA)

Snajperista SAA pucao je i ubio militanta al-Fatah al-Mubina, koji dela pod okriljem terorističke organizacije Hadžat Tahrir al-Šama (HTŠ), povezane sa Al-Kaidom, u blizini grada Maret Elnasan. Grad se nalazi na administrativnoj granici između Idliba i Alepa.

Snajperisti Al-Fatah al-Mubin odgovorili su brzo i snajperom gađali dvojicu sirijskih vojnika u gradu Dadik na jugoistoku sela Idliba.

Izvori bliski al-Fatah al-Mubinu tvrde da su oba vojnika usmrćena. Međutim, Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu (SOHR) sumnja u tačnost ove tvrdnje.

- Nema potvrđenih informacija o smrti dvojice pripadnika sirijskih vojnika - navodi se u izveštaju nadzorne grupe sa sedištem u Londonu.

Pored HTŠ-a, al-Fatah al-Mubin uključuje i druge frakcije unutar Al-Kaide, kao i militante organizacije koje podržavaju Turci. Teroristička grupa odgovorna je za većinu kršenja prekida vatre u Velikom Idlibu.

Bajdenov savetnik povezan sa pokušajem ubistva Lukašenka. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA