Najnovije

PESKOV OBJASNIO: Ovako će oslabiti dolar, a sa njim i Amerika

Moskva smatra da je dvostruki pristup SAD u odnosima sa Rusijom osuđen na propast, kao i da će američki dolar gubiti značaj kako sve više zemalja bude sumnjalo u njegovu stabilnost.

Dmitrij Peskov (Foto: RIA Novosti)

„Politika štapa i šargarepe koju SAD sprovode prema Rusiji je uzaludna“, rekao je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov u emisiji „Velika igra“ ruske televizije Kanal 1, prenosi TASS.

Peskov je rekao da postoji određena predanost Vašingtona takvoj politici u odnosima sa Rusijom, koju neki stručnjaci u SAD nazivaju dvostrukim pristupom i da je to realnost.

On je naglasio da takva politika nije primenljiva na Rusiju i da je osuđena na propast i da je ruski predsednik Vladimir Putin to svima prilično jasno poručio , posebno administraciji u Vašingtonu.

„Politika koja jednog dana podrazumeva telefonski poziv i izjavu da smo zainteresovani za dijalog, a već sutradan najavu uvođenja više sankcija ne može da uspe", poručio je ruski zvaničnik.

Peskov je u emisiji ruske televizije rekao i da će druge zemlje početi da napuštaju američki dolar kao valutu u svojim trgovinskim operacijama kako se kod njih budu uvećavale sumnje u vezi sa njenom stabilnošću, a naglasio je da se udeo dolara u ruskim trgovinskim operacijama već smanjuje iz godine u godinu i da veruje da će to postati i svetski trend.

"Šizofreni stav" Praga i Sofije u sporu sa Rusijom

Peskov je izjavio danas da Češka i Bugarska pribegavaju "šizofrenom ponašanju" u diplomatskom sporu sa Rusijom, i da bi želeo da se to konačno promeni.

Portparol Kremlja je rekao da akcije Češke i Bugarske izazivaju "iritaciju, žaljenje i nerazumevanje", prenosi ruska agencija Tas s.

Zvanični Kremlj je saopštio i da se neosnovane optužbe protiv Rusije ili bilo koje druge zemlje, "automatski obezvređuju" i vraćaju onima koji iznose takve optužbe.

O novom ratu na postsovjetskom prostoru pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA