Najnovije

"GLAVNI FOKUS SU BALKAN I KRIM!" Predstavnik Ukrajine otkrio planove NATO pakta, spremaju pakao Srbima i Rusima!

Predstavnik Ukrajine u trilateralnoj kontakt-grupi za Donbas Aleksej Arestovič izjavio je da su vojne vežbe NATO-a „Defender Europe 2021“ neophodne kako bi se uvežbao scenario rata sa Rusijom.

Donbas. (Foto: ria.ru)

„Počele su velike vojne vežbe NATO-a pod nazivom 'Defender Europe 2021' što u prevodu znači 'zaštiti Evropu'. NJihov smisao je da se u vodama od Baltičkog do Crnog mora uvežbava, pa budimo otvoreni, rat sa Rusijom, tema oružane konfrontacije sa Rusijom“, rekao je diplomata za televiziju „Ukrlajf.TV“.

Prema njegovim rečima, Alijansa je već započela koncentrisanje i prebacivanje snaga, kao i organizaciju logističkih pitanja.

„Glavni fokus su Balkan i Krim i sve što je severnije od Krima. To su otvoreni izvori, to niko ne krije“, dodao je Arestovič.

NATO će u maju i junu održati najveće vojne manevre od vremena hladnog rata – „Defender Europe 2021“. Planirano je da se uvežbavaju odbrambene i ofanzivne akcije u istočnoj Evropi i u baltičkim zemljama. Aktivno će biti uključene Gruzija, Moldavija i Ukrajina.

Podsetimo, danas je održan prvi telefonski razgovor predsednika Sjedinjenih Američkih Država DŽoa Bajdena i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog tokom koga je američki lider potvrdio da podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine pred „ruskom agresijom koja se nastavlja“.

Dve suprotne odluke Vučića za 24 sata! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA