Najnovije

ZAKON JE POTPISAN! Putin zvanično stekao pravo na još dva predsednička mandata!

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zakonodavstvo o izborima i referendumima usklađuje sa izmenama Ustava Ruske Federacije i, između ostalog, daje aktuelnom šefu države pravo da se ponovo kandiduje.

Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

Odgovarajući dokument objavljen je na zvaničnom internet portalu za pravne informacije.

Brojne odredbe zakona razvijene su u skladu sa izmenama ustava. Prema jednoj od novina osnovnog zakona, ograničenje broja mandata tokom kojih isto lice može da bude na mestu predsednika Ruske Federacije primenjuje se na aktuelnog šefa države ne uzimajući u obzir njegove prethodne predsedničke mandate. Na taj način se aktuelnom predsedniku omogućava da bude predsednik još dva mandata.

Ovim dokumentom se utvrđuje da državljanin Ruske Federacije koji ima najmanje 35 godina i koji ima stalno prebivalište u zemlji najmanje 25 godina, a takođe nema i nikada ranije nije imao državljanstvo ili dozvolu boravka druge države, može biti izabran za šefa države. Ova odredba se ne odnosi na Ruse „koji su ranije imali državljanstvo države koje je usvojeno ili čiji je deo usvojen u Ruskoj Federaciji u skladu sa saveznim ustavnim zakonom“.

Rusija i Turska sklapaju veliki sporazum! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA