Najnovije

OBRADOVIĆ O TADIĆEVOJ KANDIDATURI: ''Ne želimo da budemo taoci''

Pred­sed­nik Dve­ri Bo­ško Ob­ra­do­vić iz­ja­vio je da je bio u pra­vu ka­da je re­kao da bi Bo­ris Ta­dić tre­ba­lo da se po­vu­če iz po­li­ti­ke.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

„NJe­go­va kan­di­da­tu­ra za pred­sed­ni­ka pred­sta­vlja sim­bol po­vrat­ka na biv­ši re­žim ko­ji ni­ko ne že­li jed­na­ko kao ak­tu­el­nu vlast. Na­ro­du je do­sta da bi­ra iz­me­đu Ta­di­ća i Vu­či­ća”, re­kao je Ob­ra­do­vić. Biv­ši pred­sed­nik Sr­bi­je i li­der So­ci­jal­de­mo­krat­ske stran­ke Bo­ris Ta­dić je za „No­va.rs” re­kao da bi se kan­di­do­vao na pred­sed­nič­kim iz­bo­ri­ma is­klju­či­vo uko­li­ko bi pro­ce­nio da ni­ko dru­gi od kan­di­da­ta ne­će mo­ći da po­be­di Vu­či­ća, ali i da upra­vlja dr­ža­vom, pre­no­si N1.

„Od 2012. se ni­sam kan­di­do­vao ni na jed­nu funk­ci­ju i sve vre­me sam pru­žao po­dr­šku dru­gi­ma, i sta­rim i no­vim li­ci­ma, ko­ji su po­ku­ša­li u pret­hod­nim go­di­na­ma da po­be­de ovu vlast. Na mo­ju ve­li­ku ža­lost, to se ni­je de­si­lo i pro­šlo je po­gub­no mno­go go­di­na i pro­pu­šte­nih pri­li­ka”, re­kao je Ta­dić iz­me­đu osta­log i do­dao da nje­go­va oba­ve­za, „kao čo­ve­ka ko­ji je na po­sled­njim iz­bo­ri­ma do­bio oko mi­li­on i po gla­so­va”, ni­je da mi­sli na lič­nu udob­nost i lič­ne ri­zi­ke i – sto­ji na ras­po­la­ga­nju i na ovim iz­bo­ri­ma. Re­kao je i da se ne bi kan­di­do­vao zbog do­la­ska na vlast, već is­klju­či­vo za stva­ra­nje no­vog si­ste­ma za no­ve lju­de.

Re­a­gu­ju­ći na ovu iz­ja­vu, Ob­ra­do­vić ka­že da sa­da svi shva­ta­ju da je na vre­me re­a­go­vao kad je, ka­ko na­vo­di, ape­lo­vao na biv­šeg pred­sed­ni­ka Sr­bi­je da se po­vu­če iz po­li­ti­ke. „Ja sam uka­zao da ne že­li­mo da bu­de­mo ta­o­ci biv­šeg re­ži­ma ko­ji nas, za­jed­no sa sa­da­šnjim, dr­ži u za­ča­ra­nom kru­gu ko­ji tra­je već pu­nih 30 go­di­na. Sma­tram da je gra­đa­ni­ma Sr­bi­je do­sta da bi­ra­ju iz­me­đu Bo­ri­sa Ta­di­ća i Alek­san­dra Vu­či­ća, Ivi­ce Da­či­ća i Če­do­mi­ra Jo­va­no­vi­ća ili iz­me­đu Vo­ji­sla­va Še­še­lja i Ne­na­da Čan­ka. Ti lju­di su ve­o­ma du­go na po­li­tič­koj sce­ni, re­kli su sve što su ima­li i ura­di­li su sve što su mo­gli”, na­vo­di Ob­ra­do­vić, po­ru­ču­ju­ći da je vre­me da do­đe do sme­ne po­li­tič­kih ge­ne­ra­ci­ja u Sr­bi­ji.

Li­der po­kre­ta Dve­ri ka­že da ni pod ko­jim uslo­vi­ma ne bi mo­gao da sta­ne iza kan­di­da­tu­re Bo­ri­sa Ta­di­ća, na­po­mi­nju­ći da je mno­go va­žno da opo­zi­ci­ja ima za­jed­nič­kog kan­di­da­ta pri­hva­tlji­vog za sve. „U su­prot­nom slu­ča­ju mi će­mo se opre­de­li­ti da li će­mo ima­ti svog kan­di­da­ta”, za­klju­čio je on.

O tri faze otvaranja Srbije pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA