Najnovije

ALBANSKI MEDIJI TVRDE DA SE MOSKVA UKLJUČUJE U DIJALOG! Rusija će poslati svog izaslanika za Kosovo?!

Rusija će se direktno uključiti u dijalog Beograda i Prištine, pišu albanski mediji! Moskva će poslati svog predstavnika da prisustvuje sastanku delegacija Beograda i Prištine, koji bi trebalo da se održi u septembru u Parizu!

Harčenko (Foto: Jutjub/ Pravda)

Ovo tvrdi portal 'Albanijan post', koji ističe da je reč o sastanku koji će organizovati lično francuski predsednik Emanuel Makron.

'Delegacije Beograda i Prištine, predvođene Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem, sastaće se u septembru u Parizu u prisustvu francuskog predsednika Emanuela Makrona i predstavnika SAD i Rusije', piše ovaj portal, pozivajući se na nezvanične izvore.

Ovim povodom oglasio se ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, koji kaže da zasad nema ove informacije, koje mu deluju 'izmišljeno', ali da će Rusija pomoći Srbiji ukoliko Beograd to zatraži.

- Ne znam za takve informacije. Rusija je već uključena u proces kao stalna članica Saveta bezbednosti UN. Nisam čuo da postoje ozbiljne namere SAD za uključivanje u dijalog Beograda i Prištine. Što se tiče Rusije, uvek smo spremni da pružimo podršku rešenju. Ako Beograd bude imao interes za uključivanje Rusije, mi smo spremni da to razmotrimo - naglašava Bocan-Harčenko.

Komentarišući ove navode, bivši šef diplomatije Živadin Jovanović ocenjuje da su ovo spekulacije i provokacije.

- Albanci na ovaj način samo žele da izazovu reakciju Beograda. Sigurno je da nema pravednog rešenja bez učešća svih stalnih članica Saveta bezbednosti. Rešenje mora biti u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN - zaključuje Jovanović.

Legija spremao “bumbare” da ubiju Slobu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA