Najnovije

DOKAZ DA RUSI NE NAPUŠTAJU SIRIJU: Ovim planovima će zabrinuti mnoge u Sredozemlju, a to je tek početak! (VIDEO)

Rusko Ministarstvo odbrane radi na proširenju svoje pomorske baze u sirijskoj luci Tartus, nakon što je nedavno proširilo svoju glavnu vazduhoplovnu bazu Hmejmim, smeštenu u blizini grada Latakije.

Baza Tartus (Foto: RIA)

Naime, prema satelitskim snimcima internet platforme The Drive s početka ove godine, vidi se da su Rusi jednu od dve piste produžili za oko 1.000 m, što omogućava velike i transportne letelice, uključujući teške bombardere.

Pre nekoliko dana TASS je, pozivajući se na izvor povezan sa ruskom vojskom, izvestio da će Rusija u svojoj pomorskoj bazi u Tartusu do 2022. godine izgraditi plutajući dok (luku).

Muhamed Fajez Al-Asmar, prebeg sirijske vojske koji sada živi u Turskoj, rekao je za Al-Monitor: "Postalo je poznato da Rusija želi da sklopi dugoročne sporazume o stalnom prisustvu i jačanju svojih vojnih sposobnosti na Bliskom istoku.

Jedan od ovih projekata je plutajući dok u Tartusu, što će mu omogućiti da postane polazna tačka "za ruske aktivnosti na Bliskom istoku i u regionu Persijskog zaliva".

"Stalni dokovi su ogromni i za njihovu izgradnju su potrebne opsežne studije i veliki inženjerski napori. U međuvremenu, plutajući dokovi u budućnosti mogu biti demontirani i premešteni u neko drugo odgovarajuće područje ", rekao je Muhamed Fajez Al-Asmar.

NATO neće pomoći Ukrajini koju će Rusija brzo poraziti. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Geopolitikanews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA