Najnovije

OBELODANJEN SCENARIO KOG SE SVI PLAŠE: Otkriveno kako bi izgledao sukob dve svetske sile

Američki časopis „Nešnal interest“ analizirao je sastav, opremu i obuku ratnih mornarica Sjedinjenih Američkih Država i Rusije i naveo prednosti svake zemlje.

Ilustracija (Foto: Pravda)

Prema mišljenju autora teksta, novinara i bivšeg saradnika Pentagona Krisa Ozborna, jača strana ruske mornarice je razvijena podmornička flota.

„Napredne ruske podmornice će, naravno, veoma otežati slobodnu i nekontrolisanu plovidbu brodova američke mornarice u Crnom moru“, naveo je on.

Autor je pretpostavio da bi u slučaju otvorenog sukoba Rusiji moglo biti i teško zbog manjeg broja brodova sa čijih paluba mogu poletati helikopteri ili jurišni dronovi.

Ishod konflikta će u velikoj meri zavisiti od dometa i preciznosti brodskih sistema naoružanja, morskih dronova, senzora i brodskih radara, zaključio je Ozborn.

Ranije je admiral mornarice SAD u penziji i bivši glavnokomandujući Severnoatlantske alijanse DŽejms Stavridis sugerisao da će se u slučaju zaoštravanja odnosa između Rusije i Ukrajine najverovatnije desiti oružani sukob u Crnom moru. Stavridis je naveo da će Moskva bezuslovno pobediti, dok vojska NATO-a neće na vreme stići do regiona.

Rusija daje Srbiji oružje kako bi se vratila na Kosovo! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA