Najnovije

CVIJAN DOBIJAO PRETNJE: "Izdajico, sledeću turu te mi šminkamo za slikanje" (FOTO)

Slučaj preminulog advokata Vladimira Cvijana, čije je telo pronađeno 2018. godine na Adi Huji, a za čiju se smrt saznalo tek ove godine, ne prestaje da intrigira javnost. U utorak su isplivali detalji vezani za krivičnu prijavu koju je 2013. godine podneo protiv Aleksandra Vučića, međutim to nije sve.

Cvijan (Foto: Jutjub)

Advokat Ivan Ninić, koji gotovo svakodnevno upoznaje javnost sa slučajem "Cvijan", obelodanio je da je preminuli advokat 2013. godine dobijao preteće poruke.

- Vladimir Cvijan je bio zabrinut za svoju i bezbednost svoje porodice, pa je, verujući u institucije sistema, dana 12. decembra 2013. godine, oko 22.30 sati, otišao u MUP - UKP Beograd, da prijavi pretnju dobijenu SMS porukom, koja je glasila "Izdajico, sledeću turu te mi šminkamo za slikanje" - naveo je Ninić uz foto dokumentaciju te prijave.

Kako se u ovoj prijavi navodi, Cvijan je bez poziva otišao u UKP Beograd, gde je poručio da je pomenutu poruku dobio na telefon koji isključivo koristi u komunikaciji sa političkim poslovnim partnerima iz diplomatije i sa građanima, te da mu broj sa kog je stigla preteća poruka nije poznat.

- Vladimir je ovom prilikom izjavio da mu telefonski broj sa kog su prispele poruke nije odradnije poznat i da za isti ne zna kome pripada. Zbog sadržaja poruke i trenutne političke situacije u kojoj se nalazi u Srpskoj naprednoj stranci, u kojoj će biti protivkandidat za izbor predsednika te stranke aktuelnom predsedniku Srpske napredne stranke, osetio se zabrinut i uplašen za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice, isti je pristupio u ovo odeljenje, prijavio navedeno i tom prilikom zatražio zaštitu u skladu sa procenom nadležnih organa - navodi se u izveštaju koji je na Tviteru podelio advokat Ivan Ninić.

Kako je u ovom izveštaju zaključeno, "o navedenom događaju obavešten je dežurni zamenik tužioca Prvog osnovnog JT u Beogradu, Bojana Savović, koja je naložila dostavljenja izveštaja nadležnom tužilaštvu, dok će dalji rad u vezi sa navedenim preuzeti nadležno odeljenje UKP-a".

SAD i Zapad protiv Rusije vode bezmalo pravi rat – još od Putinovog govora u Minhenu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA