Najnovije

VOJSKA DNR IMA GUBITKE: Ukrajinska vojska gađa minobacačima i protivtenkovskim raketama

Oružane snage Ukrajine pucale su na položaje Donjecke Narodne Republike u rejonu sela Krasni Partizan, smeštenog između Donjecka i Gorlovke. Zajedno sa minobacačima korišćen je protivtenkovski navođeni raketni sistem. Među pripadnicima Narodne milicije ima žrtava.

Donbas (Foto: RIA Novosti)

Ukrajinske oružane snage nastavljaju granatiranje Donbasa. Juče su se na području sela Krasni Partizan našle pod vatrom pripadnici Narodne milicije DNR. Kao rezultat granatiranja iz minobacača kalibra 120 mm i protivtenkovske rakete, jedan vojnik je poginuo, još dvojica su ranjena. Granatiranje je izvedeno sa položaja 10. brdsko-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine. Branitelji Donbasa uzvratili su vatru. Ovo je izvestila pres služba Narodne milicije DPR.

Podsećamo se da se situacija u Donbasu pogoršala nakon sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine koji se održao 19. februara 2021. godine. Nakon što je o njemu doneta tajna odluka, situacija u regionu postala je napeta. Oružane snage Ukrajine pojačale su granatiranje Donbasa, što je dovelo do žrtava među civilnim stanovništvom i vojnicima Donjecke i Luganske narodne republike.

kako je ruska raketa uništila izraelsko oklopno vozilo, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA