Najnovije

VULIN SE NIJE POJAVIO NA VAŽNOM SASTANKU: Jurić prekinuo skup i otišao

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je osnivač Fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić, danas napustio sastanak u MUP-u o uvođenju Amber alert sistema, jer nije bio prisutan ministar Aleksandar Vulin.

Igor Jurić (Foto: Helmkast)

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da je Igor Jurić napustio sastanak na kome je sa profesionalcima, koji se godinama unazad bave problematikom nestale dece, trebalo da razgovara o modalitetima uvođenja Amber alert sistema u Srbiji.

"Na sastanku čije je održavanje danas pokušano u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a koji je naložio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, bili su prisutni predstavnici svih linija rada Ministarstva koji su uključeni u tu problematiku", kaže se u saopštenju.

MUP navodi da su na sastanku bili državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić, šef Odseka za potrage Uprave kriminalističke policije Zoran Vuković, šef Odseka za maloletničku delinkvenciju Uprave kriminalističke policije Olivera Zečević, predstavnici Sekretarijata Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Sektora za međunarodnu saradnju, evropske poslove i planiranje.

Istine radi, kako se napominje, zakonska zastupnica Fondacije "Tijana Jurić" Maja Atanasković je na početku sastanka, u kratkom izlaganju, iznela predlog i viđenje ove organizacije kako bi budući Amber alert trebalo da izgleda.

"Nakon njenog izlaganja, Jurić je prekinuo sastanak, uz opasku da je očekivao ozbiljnost, koju je trebalo, po njegovom viđenju, da označi prisustvo ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina", saopštio je MUP.

Verujemo da Jurić ovom problemu pristupa ozbiljno i da mu je namera da sistem bude uveden za dobrobit sve naše dece, ali ne možemo da ne primetimo da je njegovo ponašanje u najmanju ruku iznenađujuće, naveo je MUP.

Iz MUP-a ističu da od "nekoga ko se zalaže, barem deklarativno, reklo bi se za profesionalizam, očekujemo da mu mišljenje i znanje profesionalaca, koji se godinama unazad bave ovim poslom bude, važnije od prisustva ministra na sastanku".

"Čudno je odbijanje razgovora sa ljudima iz struke, a insistiranje na prisustvu isključivo ministra, moglo bi da dovede u sumnju motive Jurića, koji zbog ovakvih istupa, mogu delovati politički motivisani", ocenio je MUP.

"Istovremeno, opaska da prisustvo ministra navodno treba da pokaže kako država pristupa ovom problemu, neodrživo je, s obzirom da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontaktu i sarađuje sa Fondacijom Amber alert Evrope sa kojom vodi intenzivne razgovore o modalitetima uvođenja tog sistema u Srbiju, uz poštovanje domaćeg pozitivnog zakonodavstva", saopštio je MUP.

U kojoj zemlji će Radovan Karadžić izdržavati kaznu, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA