Najnovije

UKIDA SE ROMING IZMEĐU SRBIJE I GRČKE: Razgovari i SMS po domaćim tarifama

Sporazum između dve zemlje biće potpisan već sledeće sedmice i stupiće na snagu odmah, najavila je premijerka Ana Brnabić koja učestvuje na ekonomskom forumu u Atini.

Telefon (Foto: Pixabay)

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Atini, posle sastanaka sa državnim vrhom Grčke, da će naredne sedmice Srbija i Grčka potpisani sporazum o ukidanju naplate rominga.

„Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome naši građani koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu rominga u inostranstvu, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka”, rekla je Brnabićeva za Tanjug.

Premijerka je navela da će ministarka za telekomunikacije, trgovinu i turizam Tatjana Matić već sledeće sedmice doći u Atinu da potpiše taj sporazum, koji će odmah stupiti na snagu.

„Učinili smo, kao vlada, sve da olakšamo građanima koji planiraju putovanje u Grčku tokom leta”, rekla je Brnabićeva.

Ona je prenela da je premijeru Grčke Kirijakosu Micotakisu zahvalila na tome što je Grčka jednostrano priznala naše digitalne sertifikate o vakcinaciji.

„Od 14. maja, Grci otvaraju granični prelaz Evzoni i svi vakcinisani građani Srbije moći će bez problema da uđu u Grčku bez ijedne druge potvrde”, navela je premijerka.

Oni koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test, rekla je Brnabićeva i istakla da je država uradila sve što je u njenoj moći da olakša građanima put u Grčku.

O izveštaju Stejt departmenta o SPC pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA