Najnovije

Karadžić strahuje da će ga zaklati: Namestili mu ozloglašeni zatvor, a tamo su već ubili jednog Srbina

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić nastaviće da služi doživotnu kaznu u Velikoj Britaniji, u zatvoru gde robijaju muslimanski ekstremisti spremni da se sa njim krvavo obračunaju.

Karadžić (Foto: Jutjub)

Šokantna odluka Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva da, kako je navedeno, s ponosom prihvati Karadžićevo prebacivanje iz Haga, dovodi u opasnost njegov život, sa realnim izgledima da u jednom od najozloglašenijih tamošnjih kazamata završi prerezanog vrata.

Kao primer monstruoznog obračuna sa haškim zatvorenicima srpske nacionalnosti u britanskom zatvoru ističe se slučaj generala Radislava Krstića, koji je jedva ostao živ. Na ovo zverstvo podsetio je advokat Radovana Karadžića Piter Robinson, koji je u ponedeljak podneo prigovor na odluku da se kazna odsluži na Ostrvu.

– Karadžić se protivi izdržavanju kazne u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tvrdi da bi bio ratni zarobljenik, jer je Velika Britanija učestvovala u ratu u Bosni na strani muslimana i da bi tamo bio ugrožen zbog muslimanskih ekstremista – piše Robinson u obrazloženju odbrane.

Trojica na jednog

Advokat je kao primer Karadžićeve bojazni da nastavi služenje kazne u Britaniji naveo Krstića, koji je u Hagu osuđen na 35 godina zatvora zbog zločina u Srebrenici, pa je u jednom trenutku prebačen.

– General Krstić je bio upućen u Ujedinjeno Kraljevstvo na izdržavanje kazne, a 7. maja 2010, dok je bio u zatvoru Vejkfild, trojica muslimana su mu prerezala grlo – dodaje Robinson.

Zbog ovih okolnosti, advokat u prigovoru piše da je odbrana više puta tražila da bivši lider RS izdržava kaznu u zemlji sa malim brojem zatvorenika koji su muslimani.

– Broj zatvorenika muslimana u zatvorima Ujedinjenog Kraljevstva je udvostručen u poslednjoj deceniji i sada je veći od 13.000, što čini 16 odsto svih zatvorenika – dodaje Karadžićev advokat u obrazloženju prigovora.

Rusi sa Turcima ulaze u Gazu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: objektiv.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA