Najnovije

ŽESTOK RUSKI NAPAD NA DŽIHADISTE: Sirijska vojska i ruska avijacija napali više položaja terorista Idlibu (VIDEO)

Ratni avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izveli su niz vazdušnih udara na različite delove severozapadnog sirijskog regiona Idlib. Prema nekoliko izvora, ruski avioni gađali su položaje militanata u blizini grada Tardin na severu Latakije, kao i u blizini grada Knadah u zapadnom delu Idliba.

Ruski avioni (Foto: mil.ru)

Nekoliko sati pre vazdušnih napada, Sirijska arapska vojska je protivtenkovskom vođenom raketom pogodila vojno vozilo u blizini grada Bidama u zapadnom delu Idliba. Dva militanta su ubijena, a drugi je ranjen u napadu. 

Prošlog meseca, Hadžat Tahrir al-Šam (HTŠ), Horas al-Din i Ansar al-Tavhid, povezani sa Al-Kaidom, skupili su velike udarne snage u južnom i zapadnom Idlibu kako bi pokrenuli ofanzivu velikih razmera. Više od 300 militanata bilo je raspoređeno u blizini mesta Knadah.

HTŠ i njegovi saveznici i dalje prkose prekidu vatre u Idlibu, kojem su Rusija i Turska posredovale 5. marta prošle godine. Više od godinu dana nakon sporazuma o prekidu vatre, situacija u Idlibu još uvek nije stabilna. Međutim, šanse za veliku vojnu konfrontaciju i dalje su male.

"Gori Jerusalim, Jevreji u groznici ubrzavaju pripreme za treći hram i antihrista". Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA