Najnovije

Moskva će razvijati Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se u Moskvi sa ministrom za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Jevgenijem Ziničevim, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

MČS (Foto: RIA Novosti)

Ziničev je istakao da je Ministarstvo za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda (MČS) Rusije uvek spremno da podeli iskustva koja predstavljaju interes za srpsku stranu. Poručio je da će MČS i dalje razvijati Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu koji je najveća i jedinstvena institucija tog tipa na Balkanu.

„Ministar Ziničev je bio uz Srbiju u teškim trenucima. Kada god je bilo teško, kada god su nam pretile humanitarne katastrofe Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije bilo je tu za nas, baš kao i osoblje Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu“, rekao je Vulin.

Dogovorili smo se i da u našu zemlju dođu stručnjaci Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda i provere koliko su naše zgrade otporne na zemljotrese, izjavio je Vulin.

Šta je ruski ambasador rekao o navodima Čedomira Jovanovića, saznajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA