Najnovije

NI POD ZEMLJU NE MOGU DA POBEGNU: Rusi pronašli i uništili džihadiste (VIDEO)

Uprkos činjenici da je teroristička grupa Islamska država u Siriji poražena, pojedini džihadisti uspeli su da se sakriju i pređu u podzemlje. Uoči predsedničkih izbora u zemlji, naporima Zapada, beleži se porast terorističkih aktivnosti. Identifikacija i uništavanje ovih militanata postalo je jedno od glavnih područja rada ruskih vazduhoplovnih snaga.

DŽihadisti ID (Foto: Jutjub)

Ruska obaveštajna služba, u saradnji sa sirijskim vladinim snagama koje deluju u pustinji Badija, otkrila je lokaciju brojnih objekata, uključujući podzemno sklonište sa razvijenim sistemom pećina i galerija koje su militanti ID koristili u provinciji Homs. Teroristi su ga koristili kao komandno mesto i glavnu bazu u centralnoj Siriji.

Za uništavanje objekta korišćeni su borbeni avioni SU-34 i SU-24 M. Preciznim udarom vazdušnim bombama eksplodiralo je skladište municije kapaciteta do 10 tona u ekvivalentu trotila.

Kao rezultat, eliminisano je do 20 terorista, uključujući nekoliko komandanata na terenu, što je omogućilo narušavanje koncentracije i pripreme bandi za izvođenje terorističkih napada i provokacija u Palmiri i okolini, kao i sabotaže u infrastrukturnim objektima u provincijama Homs, Rif Damask i Alepo.

Šta se dešava u pojasu Gaze, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA