Najnovije

KURDI RASPALILI MITRALJEZIMA PO TURCIMA: Ima mrtvih i ranjenih, gerila nastavlja osvetničke udare! (VIDEO)

Pet turskih vojnika ubijeno je i ranjeno u Afrinu, u provinciji Alepo. Lokalni izvori su javili izveštaču SANA da je grupa turskih vojnika i njihovih  plaćenika bila pod vatrom u selima Gilberi i Brad u afrinskom okrugu. Postoje indicije da su napad izvele kurdske gerile u Afrinu.

Kurdi protiv Turaka. (Foto: Jutjub)

U tom delu poginuli su jedan turski vojnik i dva plaćenika, pored ranjavanja još dvojice. 

Da podsetimo, treća turska vojna intervencija u Siriji, pod šifrom "Operacija Maslinova grančica", je prekogranična operacija turske vojske i savezničkih grupa u Sirijskom građanskom ratu protiv Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i Jedinica narodne zaštite (JPG) sastavljenih od sirijskih Kurda.

Operacije su vođene u području između Turske pokrajine Hataj na zapadu i sirijskog grada Azaz na istoku sa centrom u tada još većinski kurdskom okrugu Afrin.

Turska vojska je tokom napada podržavala sirijske pobunjeničke grupe, od kojih su neke poput Slobodne sirijske armije (FSA) u borbama protiv Sirijskih demokratskih snaga (SDF) od 20. januara 2018. godine do 9. avgusta 2019. godine.

Kurdi su izgubili bitku za grad i region Afrin i oko 200 hiljada kurdskih izbeglica bilo je prinuđeno da napusti oblast. Međutim, ostale su ćelije kurdskih gerila koje i dan danas zadaju snažne udarce turskim trupama.

Lokalni izvori iz Hasake rekli su novinaru SANA da je grupa turskih okupacionih snaga otela civila u selu Tal Karabit, zapadno od Tal Tamra, i otela oko 200 ovaca u vlasništvu lokalnog stanovništva.

U međuvremenu, lokalni izvori iz Hasake rekli su reporteru SANA da su žestoki sukobi sa različitim vrstama teškog naoružanja vođeni između grupa turskih plaćenika u selima Rašidija i Kasimja u zapadnom delu Tal Tamra. Istaknuto je da su se sukobi završili ubistvom određenog broja plaćenika.

Raketni udari na Gazu otkrili da je pozicija Izraela mnogo komplikovana! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA