Najnovije

KRIVOKAPIĆ SMATRA DA JE CRNA GORA NAJGORA U REGIONU: Rekonstrukcija aktuelne vlade jedna od opcija!

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je danas da je rekonstrukcija Vlade jedna od opcija za rešavanje situacije sa ministrom pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimirom Leposavićem.

Zdravko Krivokapić. (Foto: Vlada CG)

- Da li će biti rekonstrukcije - videćemo. Ako imate samo jednu opciju, onda ne treba da igrate na tu opciju. Da imamo zakon o Vladi, ovi bi problemi bilo vrlo brzo razrešeni - izjavio je Krivokapić novinarima u Podgorici.

On je naveo da je u slučaju ministra Leposavića uradio sve što je bilo do njega.

- Više od toga ne mogu - rekao je Krivokapić i dodao da nema priče o nezamenjivima u Vladi i da svi trebaju da snose odgovornost za svoja dela.

Premijer Crne Gore zatražio je ranije ostavku i pokrenuo postupak smene Leposavića zbog njegove izjave da će priznati da je u Srebrenici počinjen genocid kada se to nedvosmisleno utvrdi kao i zbog toga što je osporio legitimitet suda u Hagu.

Krivokapić je danas na panel-diskusiji "Kuda ide Crna Gora: vladavina prava i antikorupcija", koju je organizovao u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, rekao da Crna Gora sa drugim pristupom treba da gradi bolju budućnost.

On je naveo da Crna Gora ima najgori rezultat od svih država koje žele da budu deo EU, dodajući da je problem u poglavljima 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava i organizovani kriminal i korupciju.

Krivokapić je istakao da zajednički cilj Vlade, Skupštine i sudstva treba da bude prosperitet Crne Gore i napredak koji će osetiti građani.

- Ne može preko noći u ovakvoj krizi da se osjeti taj boljitak. Crna Gora će za dve godine sa 12 projekata koje priprema Vlada, ako makar četvrtina bude zaživela, u svojoj kasi imati najmanje milijardu evra - rekao je Krivokapić.

Iza novog non-pejpera stoji Rusija? Vučić o njemu ne sme da se izjasni! Više o tome OVDE.

Izvor: vijesti.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA