Najnovije

Laguna i Bukmarker otkrivaju: Na ekrane se vraća "Sluškinjina priča"!

Na TV ekrane vratila se „Sluškinjina priča“, serija snimljena po motivima čuvene istoimene knjige Margaret Atvud, a u pozorištu je premijerno izvedena predstava „Tiho teče Misisipi“, po istoimenom nagrađenom romanu Vladimira Tabaševića. U majskom broju podsećaju nas na najpoznatije adaptacije književnih bestselera.

Foto:Laguna

U ovom broju moći ćete da pročitate i vrlo inspirativne intervjue sa Heder Moris, Živojinom Petrovićem i Maksom Tegmarkom, čije su knjige važna lekcija i poziv na razmišljanje o našoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Lagunina redakcija, pisci, novinari i bukstagrameri, udruženi u ljubavi prema književnosti, pišu za Bukmarker izvrsne prikaze, pa ćete među koricama majskog izdanja pronaći tekstove o knjigama „Ordesa“, „Hiljadu brodova“, „Baba Anujka“, „Tumač bolesti“, „Svet po Garpu“.

Urednik i voditelj emisija „Oko“ i „Oko Magazin“ Gorislav Papić podelio je sa čitaocima svoje stavove o književnosti i otkrio kako izgleda njegova lista od pet knjiga za sva vremena, kada je reč o delima srpske književnosti.

Tu je i odlomak iz nove zbirke izraelskog pisca Etgara Kereta „Poleti već jednom!“ i, naravno, lista noviteta, na kojoj se sigurno nalazi mnogo naslova kojima ćete ovog proleća poželeti da osvežite kućnu biblioteku.

Od srede 19. maja časopis Bukmarker dobićete na poklon pri svakoj kupovini u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji, a novi broj možete očekivati svakog meseca.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA