Najnovije

"ISTA SUDBINA ČEKA SVE KOJI IZDAJU NAŠU ZEMLJU!" Erdogan saopštio da je ubijen poznati kurdski lider (FOTO)

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pohvalio se 17. maja da su turske obaveštajne službe "neutralisale" bivšeg šefa Radničke partije Kurdistana (PKK) Halefa al-Muhameda u Iraku.

Redžep Tajip Erdogan. (Foto: Jutjub)

Manevar, koji su zajedno izvele turska obaveštajna služba i oružane snage, deo je višestrukih vazdušnih ofanziva i napada Turske na sever Iraka radi uništavanja baza PKK, ili onoga što je od njih ostalo, za koje Ankara smatra da su teroristička organizacija.

Halef El Muhamed, poznatiji kao Sofi Nuretin, bio je jedan od vođa organizacije i jedna od najuticajnijih ličnosti u organizacionoj strukturi PKK.

- Vođa terorističke grupe u Siriji, kodnog imena Sofi Nuretin, neutralizirale su turske snage u severnom Iraku - rekao je Erdogan tokom konferencije za novinare, dodajući da je kriv za mnoge napade na turske vojnike.

Međutim, njegovo područje uticaja bilo je usmereno na Siriju, a ne na Irak, gde bi bio ubijen. Nuretin je bio "čovek koji je dizajnirao PKK u Siriji" i tamo je rukovodio svim operacijama organizacije, prenose lokaln mediji.

- NJegove aktivnosti, kako u regionu Kurdistana, tako i u Siriji, potvrđuju optužbu Turske da su kurdske organizacije na severoistoku Sirije deo Radničke partije Kurdistana - rekao je Erdogan.

Turski predsednik otkrio je da je atentat izvršen na starijeg komandanta PKK u televizijskoj emisiji nakon Saveta ministara. Tokom izjave, Erdogan je optužio Nuretina da stoji iza pogubljenja 13 turskih talaca, uključujući vojne i policijske službenike, tokom neuspele akcije u januaru za njihovo oslobađanje u planini Gara, koja se nalazi oko 50 kilometara severoistočno od Duhoka.

- Podsećam vas da ista sudbina čeka sve koji izdaju zemlju, ispale metak, naštete našem narodu, ugroze integritet naše zemlje, jedinstvo naše nacije i opstanak naše države - istakao je Erdogan.

Turska vojska redovno izvodi prekogranične operacije i vazdušne napade na baze PKK u severnom Iraku.

Pobuna u Vojsci Srbije zbog obavezne vakcine! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA