Najnovije

KNEŽEVIĆ POSLAO JASNU PORUKU: Ne šaljemo vojsku na KiM, ne zanimaju me suze Vljore Čitaku, makar njima zalivala kosovske božure!

Predsednik parlamentarnog Odbora za odbranu i bezbednost u crnogorskoj Skupštini Milan Knežević izjavio je da je Vlada Crne Gore odlučila da ne pošalje svoje vojnike u misiju Kfor na Kosovo i Metohiju posle njegove najave za interpelaciju.

Milan Knežević. (Foto: Jutjub)

- Najavili smo interpelaciju. Zato su odustali. Mi smo dali obećanje građanima Crne Gore da više nećemo zabadati nož u leđa bratskoj Srbiji. Zato smo i najavili interpelaciju o radu vlade Zdravka Krivokapica i ministarke odbrane, ukoliko odluče da pošalju crnogorske vojnike u sastavu hrvatskog voda na Kosovu i Metohiju - rekao je Knežević.

On je naglasio da je dobro što su odustali i spoznali da je, kako je naveo, najmanje 85 odsto građana Crne Gore za povlačenje priznanja tzv. Kosova.

- Za mene je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, i uopšte me ne zanimaju suze Vljore Čitaku, makar njima zalivala kosovske božure. Uveren sam da dolaze bolja vremena za Crnu Goru i Srbiju i da ćemo zajedno braniti nacionalne interese naše dve nezavisne ali najbliže države - rekao je Knežević.

On je podsetio da je na parlamentarnom Odboru za odbranu i bezbednost početkom maja rekao da će Demokratski front tražiti interpelaciju, ukoliko bude doneta odluka o slanju crnogorskih vojnika na Kosovo i Metohiju.

- Mi smo glasove 30. avgusta dobili na jasnim pozicijama koje štite duhovni, istorijski i nacionaloni identitet srpskog i crnogorskog naroda. Vi radite kako mislite da treba, do kad će to biti videćemo. Ali, ako se odlučite da šaljete vojnike suočićete se najmanje sa interpelacijom Demokratskog fronta, podrškom nikako - rekao je Knežević na sednici Odbora na kojoj se raspravljalo o budžetskim izdvajanjima namenjenim Ministarstvu Odbrane.

- Svaki odlazak na Kosovo i Metohiju, posebno u sastavu nekog hrvatskog voda, bi dodatno destabilizovao ionako krhe političke prilike u Crnoj Gori i regionu i Odbor će se izjašnjavati o tome, kao i Vlada. Mi ćemo se izjašnjavati prema odluci premijera Krivokapića ukoliko odluči da pošalje crnogorske vojnike na Kosovo i Metohiju - poručio je tada Knežević.

On je naveo da je učešće crnogorskih vojnika u misiji na Kosovu i Metohiji "najveća sramota vojske Crne Gore od njenog nastanka".

- Svaki put ću glasati protiv slanja naših vojnika jer je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije - rekao je Knežević.

Prethodno je ministarka Injac kazala da je stupanjem na dužnost zatekla predlog, koji je išao prema Savetu za odbranu i bezbednost, za učešće u misiji Kfora.

U međuvremenu, danas je lider DPK Enver Hodžaj rekao da odluka Crna Gora da odbije da pošalje trupe na Kosovo u okviru mirovne misije KFOR, predstavlja poziv na buđenje za NATO.

Prema njegovim rečima, podela jedinstva NATO na Balkanu i na Kosovu služi samo interesima Srbije i Rusije, i nikome drugom.

Putinovi fantomi na jesen u Srbiji! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo onaljn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA