Najnovije

VUČIĆ I KURTI OČI U OČI? Predsednik Srbije spreman da se sastane sa samozvanim premijerom lažne države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je spreman, ukoliko bude slobodan određenog dana, da se sastane u Briselu sa tzv. premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Aleksandar Vučić. (Foto: Jutjub)

- Ja se bavim ovim poslom, nemam biznise, niti bilo šta drugo, ako mi je slobodan taj dan, ja ću ići, ako ne zamoliću da pomere za neki drugi dan - kazao je predsednik Srbije.

Ističe da je uvek spreman za dijalog sa Prištinom jer je to dobro za naše ljude u južnoj pokrajini.

- U tome nema teranje inata nekome, ili ko je glavni baja, već pitanje suštine da li možemo da sačuvamo stabilnost i mir i da pomognemo našem narodu na KiM. To je moja obaveza da radim - kaže predsednik.

Na konstataciju novinara da se čini da Priština tera inat jer Kurti kaže da to neće biti nastavak dijaloga Beograda i Prištine, već razgovor premijera Kosova i predsednika Srbije, a da je dijalog moguć pod nekim novim okolnostima, Vučić ističe da Kurti ne može da ga natera na koji način će da ga posmatra i dodaje da za njega ništa uvredljivo neće reći jer ne želi da učestvuje u nadmetanju ko je veći "baja".

- Za mene on nije premijer Republike Kosovo, već privremenih prištinskih institucija i tu činjenicu poštujem, ali da mene on natera kako ću ja njega da gledam ili kako ću da ga posmatram, to su price za malu decu. Nije me naterao ni Donald Tramp, predsednik SAD u Beloj kući, a nateraće me neko u Briselu - navodi Vučić.

Kada je reč o dijalogu, Vučić kaže da je iste priče koje priča Kurti čuo i od predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani na sastanku u okviru procesa Brdo - Brioni na Brdu kod Kranja.

- Slušao sam ja to od Vjose Osmani i sve je dobro išlo dok na kraju nismo sabrali dva plus dva. Sve je dobro išlo i na kraju se samo ona nije saglasila sa dokumentom koji je usaglašen. To je bio prvi put u ne znam koliko dugo vremena unazad u modernoj istoriji da Srbija ne bude krivac, već da su oni krivi. Samo neka tako nastave - zaključio je Vučić.

Erdogan saopštio da je ubijen poznati kurdski lider! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA