Najnovije

SRAMNA OPTUŽBA ERDOGANA! Upozorava Zapad za islamofobiju!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan upozorio je danas na zabrinjavajući rast islamofobije i antimuslimanskog raspoloženja koje je, kako kaže, sve prisutnije na Zapadu, a koje podržavaju desničarske strukture u EU.

Redžep Tajip Erdogan. (Foto: Sinhua/Pravda)

- Islamofobija i antimuslimanski narativ se šire kao ćelije raka u mnogim delovima sveta, posebno na Zapadu - rekao je Erdogan u govoru na prvom simpozijumu o pitanju islamofobije održanom u Ankari.

Kako kaže, tolerantna politička klima pod izgovorom slobode govora pomogla je simpatizerima krajnje desnice da dobiju podršku za svoja nasilna delovanja.

- Novi rasizam usmeren protiv muslimana zapravo predstavlja neprijateljstvo protiv islama uprkos naporima zapadnih društava da ga ublaže nazivom islamofobija - ističe Erdogan.

On je posebno kritičan bio prema SAD-u te je istakao kako je politika ove države dovela do porasta netrpeljivosti prema muslimanima u svetu.

- Strategija SAD-a da demonizije muslimane nakon 11. septembra poslužila je kao okidač brojnim antimuslimanskim pokretima koji su već postojali u mnogim strukturama zapadne civilizacije. Moramo mobilizovati sve političare, intelektualce, medijske radnike kao i religijske zvaničnike u borbi protiv ovakvog ponašanja - rekao je Erdogan.

Na kraju, turski predsednik je poručio kako se svet protiv islamofobije mora boriti uspostavljanjem zajedničkih mehanizama koji će doneti sigurnost i mir za sve ljude u svetu.

Senka bojkota i nad izborima pre izbora! Više o tome OVDE.

Izvor: klix.ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA