Najnovije

OVO NIKAKO NE VALJA! Đoković poslao uznemirujuću poruku, cela Srbija priča o njegovim rečima

Nole je zabrinut!

Đoković (Foto: Jutjub)

Iako Srbija ima najboljeg tenisera na svetu, Novak Đoković je izneo alarmantne podatke.

Neverovatno je da se trenutno tenisom u našoj zemlji bavi nekih 1500 igrača, dok je pre 15 godina bilo čak 8000 registovanih tenisera.

- Veoma sam strastven po tom pitanju i volim da se bavim mladima. Dok Janko Tipsarević nije otvorio svoju akademiju, na ovim prostorima nije bilo slične organizaicje koja bi pomagala mladim teniserima. Zaista mi je drago da sada u Beogradu imamo dve akademije i nadam se da će ih biti više. Mislim da je to uslov za održivost ovog sporta jer nažalost tenis u Srbiji umire. Do pre 15 godina imali smo osam i po hiljada registrovanih igrača, a sada imamo oko hiljadu i po. Razlog za to je naš klupski tenis, više nemamo kvalitetno takmičenje na tom nivou, a to je osnov za razvoj - poručio je Đoković.

Prvi reket sveta ističe da je za tenis veoma bitno da se dosta radi timski, što u ovom momentu nije slučaj.

- Ja sam tako počeo, trenirao sam i igrao sa Viktorom Troickim, zajedno smo putovali i družili se. Mnogi danas rade samo sa jednim trenerom, ali mislim da to nije dobro jer će vas drugi ljudi inspirisati da budete bolj i razviće vam timski duh, a to se ne postiže individualnim treninzima. Ja sam imao sreću da sarađujem sa Jelenom Genčić i sličnim ljudima, koji su uticali na mene kao tenisera, ali i kao čoveka. Zbog tih treninga sam razvio mnoge veštine, a danas kod mladih to ne vidim. Mi ćemo sa našom akademijom pokušati do da ostvarimo – nama je bitan holistički pristup i multidisciplinarnost. Nije dovoljno samo trenirati, morate posvetiti život tenisu ukoliko želite da uspete - zaključio je najbolji teniser sveta. 

Vladika Joanikije će naslediti mitropolita Amfilohija? Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA