Najnovije

KNEŽEVIĆ ŽESTOKO NAPAO KRIVOKAPIĆA: Oduzećemo svu imovinu Mila Đukanovića (VIDEO)

Današnji "premijerski sat", kada premijer Zdravko Krivokapić odgovara na pitanja poslanika otpočeo je oštrom polemikom sa poslanikom DF-a Milanom Kneževića, koji ga je pitao da li ima saznanja o delovanju Stevana Simijanovića u Crnoj Gori.

Milan Knežević (Foto: Jutjub)

"Na osnovu vaše izjave od 25. marta o Stevanu Simijanoviću da 'uopšte nije opasan kao što se predstavlja, ali je pustio mamac na koji je neko uspeo da se upeca', interesuju me vaša saznanja o njegovim kontaktima u Crnoj Gori, ulozi u formiranju vlade čiji ste premijer i na čemu se zasniva vaš javno izneseni stav o tom licu", bilo je pitanje za premijera.

Knežević je naveo da je sve manje onih koji su glasali 30. avgusta, a još manje onih koji su 4. decembra digli ruku za nju.

"I dalje me pitaju da li je moguće da su u ovoj vladi oni koji su glasali DPS. Pitaju me da li je moguće da je glavni pregovarač sa EU bila savetnica Duška Markovića. Potrošio bih celi dan kad bi nabrajao kako je osvežilo kao u Sahari. Ja želim da poručim da se Milo Đukanović nikad više neće vratiti. Ja vam garantujem da se Milo Đukanović više neće vratiti", naveo je Knežević.

On je pozvao da se konfiskuje sva imovina Đukanovića i da se stavi u budžet.

"Da li su razne čajanke ambasada doprinele da imamo ovako loše rezultate od 4. decembra. Ova vlada je NVO 'Ne damo Crnu Goru' i GP URA", poručio je Knežević.

Pokazao je i sliku Simijanovića i naveo da je on učestvovao u formiranju vlade i izbacivanju DF-a iz nje.

"U njegovom jeziku se može viđeti minđuša. Kao da je obožavalac ovih što su pobedili na Evroviziji, ali nešto ne voli DF. Ovaj mladi gospodin je razgovarao sa najvećim zvaničnicima u vladi i bezbednosnom sistemu. On je doprinio da DF ne bude u vladi. To je moja obaveza da svim građanima saopštim. Kad se pojavio ovaj moderni čovek i objasnio da DF ne može biti deo vlade?", upitao je Knežević.

On je pozvao Krivokapića da idu na poligraf i dokaže da se nije viđao sa Simijanovićem.

"Stevan Simijanović nije učestvovao u formiranju vlade, a nju sam odabrao samo ja", poručio je premijer Krivokapić odgovarajući na pitanje Kneževića.

Premijer Krivokapić je kazao da kad sluša Kneževića misli da se radi o literalnom delu a ne o izlaganju i poslaničkom pitanju.

Za Krivokapića je, rekao je, indirektno to da Knežević kao član skupštinskog odbora za bezbednost postavlja pitanje o Simijanoviću jer je održano kontrolno saslušanje o ovoj osobi.

"Vaše pitanje predstavlja poziv da odajem tajne podatke, ali ja to ne mogu sada odati. Jedino što mogu da kažem da niko bez ja lično nije odabrao ovu vladu. Razgovarao sam sa mnogim institucijama i predstavnicima ali Simijanović nije učestvovao u formiranju vlade", naveo je Krivokapić.

Knežević je, međutim, tvrdio da se Krivokapić viđao sa Simijanovićem.

"Hoću da odemo na poligraf i podneću ostavku ako budem lagao, a i vas pozivam da učinite isto. Kad malo bolje izanalizirate Simijanović se samo nije viđao sa DF-om i Demokratama....", rekao je.

Krivokapić je na to kazao da ne može da shvati ove konstatacije, te optužio DF da mu smešta afere.

Krivokapić je ponovo negirao da se sastajao sa Simijanovićem i optužio DF da pokušava od 4. decembra da okrene narod protiv vlade.

"Ni jedan postupak neće proći. Znam da ste vi napravili aferu i ovu i oko crkve. Istina pobeđuje, a ne vaše insinuacije. Vi u ovom trenutku pomažete DPS-u", kazao je Krivokapić.

Na tu tvrdnju ponovo je oštro reagovao Knežević, koji je rekao da je upravo premijer koji je uživao u svim blagodetima tokom vlasti DPS.

Da li mi nešto dugujemo Nemačkoj, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA