Najnovije

NEPRIJATELJ IH ZAROBIO DOK SU MINIRALI GRANICU: Tenzije na liniji Jerevan-Baku rastu

Jermenski vojnici koje je Azerbejdžan zarobio izvodili su inženjerske radove na opremanju granice, izjavio je vršilac dužnosti premijera Jermenije Nikol Pašinjan.

Jermenska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Jermenije)

„Naši vojnici su izvodili radove na uređenju granice sa Azerbejdžanom, vršili su miniranje sa postavljanjem znakova upozorenja, nije bilo svrhe sabotaže.

Incident se dogodio na našoj teritoriji”, rekao je Pašinjan na vladinom sastanku u četvrtak.

Prema njegovim rečima, takvi incidenti se dešavaju „jer neke snage žele da se naviknemo na prisustvo azerbejdžanske vojske na našoj teritoriji, ali to se neće dogoditi“.

Ministarstvo spoljnih poslova Jermenije ocenilo je akcije Azerbejdžana kao pretnju regionalnoj stabilnosti. Ministarstvo je napomenulo da zarobljene jermenske vojnike treba odmah vratiti.

Ranije u četvrtak, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana izvestilo je o suzbijanju pokušaja izviđačke i diverzantske grupe jermenskih oružanih snaga da pređe granicu dve zemlje, napominjući da je šest jermenskih vojnika neutralisano i zarobljeno.

Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana ocenilo je pokušaj jermenske vojske da pređe granicu kao kršenje trilateralne izjave o Karabahu od 10. novembra 2020. godine.

 „Grupa jermenskih diverzanata pokušala je da prodre na teritoriju Azerbejdžana. Ovo je još jedan provokativni čin i kršenje trilateralne izjave od strane Jermenije“, napisala je na Tvitteru Lejla Abdullaijeva, šefica pres službe azerbejdžanskog ministarstva spoljnih poslova.

Kako sirijske snage rasturaju džihadiste, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA