Najnovije

PUTIN IMA GODINU-DVE, DA VRATI UKRAJINU U RUSKU ZONU, POSLE TOGA MOSKVI NEKA JE BOG U POMOĆI! Ovde nema remija, neko sigurno gubi!

Vladimir Putin je nedavno Ukrajinu nazvao Anti-Rusijom.

Putin (Foto: kremlin.ru)

Piše: Oleg Carjov, bivši poslanik u Vrhovnoj radi Ukrajine

Da će od Ukrajine praviti upravo Anti-Rusiju – bilo je jasno od njenog nastanka.

Šteta je što u Rusiji tokom svih 25 godina nezavisnosti Ukrajine nisu obraćali pažnju na to, snishodljivo se smejući Hohlima,  njihovoj slanini i krađi (ruskog) gasa.

Sjedinjene Države nekim zemljama posebno pomažu novcem i političkim uticajem kako bi stvorile probleme njihovim političkim protivnicima. To je uobičajena tehnologija iz posleratne ere: Anti-Kina, Anti-Nemačka, Anti-Koreja ...

Stvaranje uspešnog anti-projekta je najbolji način da se Projekat raznese iznutra. Nemci Istočne Nemačke su sopstvenim rukama rušili Berlinski zid. Posle mnogo godina, mnogima je bilo žao zbog toga. Ali, to danas više nije važno.

Postoje dva moguća scenarija za razvoj konfrontacije između projekta i anti-projekta.

Po jednom: Projekat gubi u konkurenciji sa Anti-projektom. Glavna stvar je životni standard. Dakle, Na tom planu je Istočna Nemačka gubila od Zapade.

Ako Projekat izgubi, biva uništen, a ostaci teritorije i stanovništva ulivaju se u Anti-projekat.

Projekat može na neko vreme zamrznuti svoj raspad uvođenjem režima opsednute tvrđave. Zatvaranjem granica  i teškom diktaturu.

Po drugom scenariju Projekat u nametnutoj konfrontaciji demonstrativno pobeđuje. Primer je Kina koja nije izgubila od Japana i Singapura, a dobila je nadmetanje sa Tajvanom.

Obratite pažnju na kontradikcije između Kine, Tajvana i Hong Konga. Postojanje Tajvana i Hongkonga odvojeno od Kine Peking doživljava kao pretnju koja će biti eliminisana tek kada ih Kina apsorbuje.

Kinezi to razumeju. Ceo svet to razume.

Da li to razumeju u Rusiji povodom Ukrajine?

Anti-projekat je idealan kada se nacionalna struktura stanovništva u Projektu i Anti-projektu podudara. Tada je populaciju gubitničke strane lakše uveriti da je recept za bolji život jednostavan. Onim koji žive unutar Projekta se sugeriše. vaše komšije žive bolje, a isti su kao i vi. Učinite ono što su i oni: uključite se u revoluciju, postanite poput svojih komšija i bićete srećni.

Za dirigente je dobro kad je zemlja Anti-projekat manja. Tada Zapad potroši manje novca za njeno pretvaranje u privlačan izglog.

SAD ne ulivaju novac u Latinsku Ameriku. Nije im potrebno. Ali, Ukrajina je druga stvar.

Rusiji je preostalo najviše godinu ili dve da reši pitanje sa Ukrajinom. Ako Rusija za to vreme ne vrati Ukrajinu u svoju zonu uticaja, nakon tog vremena će se postaviti pitanje opstanka same Rusije.

U sukobu između Projekta i Anti-projekta nema remija. Neko sigurno gubi.

Rusija neće nužno izgubiti u ovoj konfrontaciji, ali postoji takav rizik. Niko ne bi bacao novac i trošio energiju na besperspektivan Anti-projekat.

Na Zapadu nisu idioti, a sigurno nisu ni altruisti. Sve je ozbiljno. Štaviše, Zapad ništa ne gubi. Novac potrošen na Majdanu isplatio se (Amerikancima) već hiljadu puta (što se ne može reći za novac koji je potrošilo Rossotrudnjičestvo).

Novac potrošen na pravljenje „vitrine“ od Ukrajine višestruko će se isplatiti na račun kasnijeg pljačkanja Rusije.

Moskva, dakle, ima godinu ili dve da utiče na situaciju u Ukrajini.

Nakon stranih kompanija, u Ukrajinu će doći baze NATO-a. Trupe uvek dolaze nakon investicija i da bi se zaštitile investicije.

Razmeštanju stranih trupa na teritoriji Ukrajine, sve prepreke su već zakonski uklonjene.

Ako su do pre godinu ili dve milicije donbaskih republika - ili ruske trupe - mogle bezbedno da stignu do Dnjepra ili zapadne granice Ukrajine, nakon nekog vremena neće više imati posla sa Oružanim snagama Ukrajine, već sa NATO vojskom, a nisam siguran da će Rusija biti za to spremna.

Ako se pitanje Ukrajine ne reši za kratko vreme, konfrontacija će se odužiti i završiti samo u slučaju smrti Rusije ili Ukrajine.

Ukrajina će se pretvoriti u večnu glavobolju Rusije.

Moskva bi mogla primeniti isti scenario za borbu protiv Ukrajine koji Zapad koristi za borbu protiv Rusije. Za to je potrebno stvoriti vitrinu Ruskog sveta od Donbasa koji je mnogo manji od teritorije Ukrajine, pa je za njegovu obnovu i uzlet potrebno mnogo manje novca.

U Donbasu je moguće postići impresivne rezultate u kratkom periodu. Ali, iz subjektivnih razloga to se ne dešava.

Sada je u toku hibridni rat za uništavanje Rusije i Rusa. Tokom rata, pljačkaši, oni koji su širili paniku i generali koji su prepuštali front neprijatelju - streljani su na licu mesta.

Sada je vreme drugačije, ali cena grešaka je velika kao i pre.

Rusija ne sme tolerisati korumpirane gubernatore, niti oticanje iz zemlje milijardi dolara.

Ako se Rusija ne mobiliše, mogući su i najpesimističniji scenariji.

Izvinite, malo sam zgusnuo boje, ali bolje je biti spreman na najgore i potruditi se da se ne dogodi.

Suhoj razvija novi avion pete generacije. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA