Najnovije

AZERBEJDŽAN PODRŽAO INICIJATIVU MOSKVE: Ovako će rešiti problem na granici sa Jermenijom!

Baku je podržao predlog Moskve za formiranje trilateralne komisije za demarkaciju i delimitaciju azerbejdžansko-jermenske granice, azerbejdžanska strana spremna je za konstruktivan rad sa Jerevanom, izjavio je premijer Azerbejdžana Ali Asadov na zasedanju predsednika vlade zemalja ZND u Minsku.

Azerska vojska. (Foto: ria.ru)

„Azerbejdžan je započeo proces definisanja svoje granične infrastrukture i spreman je za konstruktivno rešavanje pitanja pograničnih linija sa Jermenijom. S tim u vezi, Azerbejdžan je podržao predlog ruske strane o uspostavljanju trilateralne komisije za delimitaciju i demarkaciju azerbejdžansko-jermenske granice. Određivanje graničnih linija je tehnički proces i taj proces treba da se zasniva na ozbiljnoj međunarodno-pravnoj osnovi“, istakao je Asadov.

Ranije je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo da je šest jermenskih vojnika pritvoreno prilikom pokušaja prelaska granice. Jermensko Ministarstvo odbrane izjavilo je da je šest vojnika zarobljeno „dok su izvodili inženjerske radove na teritoriji koju obezbeđuju vojne jedinice Oružanih snaga Jermenije u pograničnom delu Gegarkuninskoj oblasti“ na granici sa Azerbejdžanom.

Situacija na granici Jermenije i Azerbejdžana zaoštrila se 12. maja. Ministarstvo odbrane Jemenije tada je saopštilo da su Oružane snage Azerbejdžana pokušale da izvrše radove „na razjašnjavanju granica“ u jednom od pograničnih područja Sjunikske oblasti. Vršilac dužnosti premijera Nikol Pašinjan naložio je da se zbog situacije sa granicom Jermenija obrati ODKB-u i saopštio te planove predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

EU plaća da Lukašenko ode? Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA