Najnovije

Sukob ponovo počinje

Azerbejdžanske trupe moraju da napuste suverenu teritoriju Jermenije, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane citirajući vršioca dužnosti ministra Vagaršaka Harutjiunijana tokom sastanka sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom.

Sukob u Jermeniji (Foto: Jutjub)

Harutjunjan je, kako se navodi u saopštenju ministarstva, obavestio ruskog kolegu o detaljima infiltracije azerbejdžanskih oružanih grupa na jermensku teritoriju i akcijama jermenskih oružanih snaga, prenosi Tass.

Naglasio je da su provokacije Azerbejdžana pod lažnim izgovorom "prilagođavanja granice" apsolutno nedopustive i da azerbejdžanske trupe moraju odmah da napuste suverenu teritoriju Jermenije, dodaje se.

Situacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici napeta je od 12. maja kada je jermensko ministarstvo odbrane objavilo da su azerbejdžanske oružane snage pokušale da izvrše „određene aktivnosti“ u pograničnom području u provinciji Sjunik u pokušaju da „prilagode granicu“.

U četvrtak je Azerbejdžan saopštio da je šest jermenskih vojnika zarobljeno kada su pokušavali da pređu granicu i izvrše sabotažu.

Jermenska strana je potvrdila da su njeni vojnici zarobljeni, ali je naglasila da su radili kao inženjeri u pograničnim oblastima jermenske provincije Gegarkunik.

Jerevan je incident nazvao otmicom i obratio se Evropskom sudu za ljudska prava.

Putin i Lukašenko žele saveznu državu Rusije i Belorusije. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA