Najnovije

ŽURKE U RESTORANIMA, NAVIJAČI NA TRIBINAMA, ZAKAZANI KONCERTI... Ako su već mere ukinute, zašto nam to niko ne kaže?!

Navijači na tribinama, žurke po restoranima, karte u prodaji za koncerte koji će se održati narednih dana. Ništa čudno da sve to, barem zvanično, trenutno u Srbiji nije zabranjeno.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

Dok se jedni polako vraćaju normalnom životu nalik onom pre korone, drugi koji čekaju zeleno svetlo Kriznog štaba i zvanično obustavljanje mera, pitaju se s razlogom da li su to možda mere ukinute, a da njih niko o tome nije obavestio?

Krizni štab je u poslednje vreme bio izuzetno glasan o mogućim najavama za popuštanje mera, ali do njih zvanično nikako da dođe, Iako su brojke drastično opale, bolnice značajno ispraznile, a broj zaraženih došao na nivo koji je bio uslov za dodatno popuštanje, mnoge mere su i dalje na snazi.

- Da bismo dozvolili slavlja poput matura i svadbi potrebno je da se ispune dva uslova: da imamo 50 odsto vakcinisane punoletne populacije, dakle oko 2,8 miliona stanovnika, ali i da broj zaraženih na dnevnom nivou padne ispod 100, dakle da bude dvocifren - u više navrata su istakli najuticajniji članovi Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19, prof. Branislav Tiodorović i dr Predrag Kon.

U međuvremenu, međutim, svakodnevno smo svedoci da se odvijaju mnoge manifestacije koje su, po slovu propisa, trenutno i dalje zabranjene. Poslednji primer je prestižni teniski turnir na Dorćolu na kojem je od juče dozvoljeno prisustvo publike i to 30 odsto kapaciteta tribina.

Do sada su na mečevima mogli da se nađu samo rodbina i prijatelji, a od juče je počela i zvanična prodaja karata po ceni od 1.500, 2.000 i 2.500 dinara, zavisno od dana. I stvarno skoro niko nema ništa protiv toga, mnogo je veći doživljaj teniskog spektakla sa publikom na tribinama, ali zašto niko nije zvanično izašao i rekao da je to sve regularno, dozvoljeno, odnosno da su neke mere ublažene?

"U skladu sa protokolima i merama ATP-a, svi oni koji budu prisustvovali mečevima biće u obavezi sa urade QR Code-ATP upitnik-kovid, bez kojeg neće biti omogućen ulazak na terene. Upitnik se popunjava na samom ulazu, a kako bi se izbegle gužve i omogućila dalja kontrola i nesmetan ulazak na tribine bez zastoja, svi gledaoci bi trebalo da planiraju dolazak na teren barem 30 minuta pre početka mečeva", stoji u obaveštenju na sajtu preko kojeg se kupuju ulaznice.

Isto tako elektronskim putem je moguće kupiti karte i za Gitar art festival u Dom omladine, od 1. do 5. juna, gde će možda i glavna zvezda biti Vlatko Stefanovski koji će pred publiku izaći narednog četvrtka. Ivan Bosiljčić bi trebalo da nastupi večeras u "Kombank dvorani", a u prodaji su karte za još neke koncerte narednih nedelja.

Nije tajna da su se Beograđani uželeli dobrih koncerata i dobrog provoda, ali je isto tako činjenica da se zvanično, kada su mere u pitanju, ništa nije promenilo od marta ove godine kada se velika frka digla zbog koncerta Crvene jabuke u "Kombank dvorani". Kako su tada istakli nadležni, takva manifestacija nikako nije bila po propisima.

Dozvole za svadbe i slična veselja takođe zvanično još uvek nemamo, međutim, ovakvi hepeninzi sve su češći poslednjih nedelja i to sa živom muzikom, pa čak i sa više od stotinak zvanica.

Mere na snazi

-obavezno nošenje maske u zatvorenim prostorima

-dozvoljena okupljanja maksimum do pet osoba

-radnje i ugostiteljski objekti mogu da rade do 22.00

-zabranjena publika na svim sportskim nadmetanjima.

Karadžiću ugroženo zdravlje, Mladiću pritisak preko 190! Oglasila se njihova deca. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA