Najnovije

ŠTA ĆE BITI SA TRAMPOVIM NALOGOM? U sredu se donosi važna odluka!

Nadzorni odbor "Fejsbuka" je saopštio da će u sredu doneti dugo očekivanu odluku o sudbini nalogâ bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na društvenim mrežama te kompanije.

Donald Tramp. (Foto: Flickr)

Navedeno je da je "Fejsbukov" odbor primio više od 9.000 javnih odgovora koji se tiču suspenzije naloga Donalda Trampa na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram na neodređeno vreme.

Trampov nalog na Fejsbuku suspendovan je, nakon upada demonstranta u zgradu Kongresa u Vašingtonu 6. januara, a donošenje konačne odluke je prebačeno na nadzorni odbor, koji je nezavisno telo i može da promeni odluke koje se tiču naloga na društvenim mrežama, prenosi RTS.

Tramp je sa Fejsbuka i Instagrama suspendovan na "neodređeno vreme" dan nakon upada njegovih pristalica u Kongres, prenosi Si-En-En. Slične korake su preduzeli i Tviter i Jutjub, zbog, kako su naveli, "rizika od podsticanja nasilja".

- Verujemo da je rizik da dozvolimo predsedniku da nastavi sa korišćenjem naših usluga tokom ovog perioda jednotavno prevelik - naveo je tada direktor kompanije "Fejsbuk" Mark Zakerberg.

Iz kompanije "Fejsbuk" su još u januaru zatražili od nadzornog odbora da donese konačnu odluku o Trampovoj suspenziji i naveli su da je važno da o tome odlučuje nezavisno telo.

NATO razmatra ulazak Ukrajine u alijansu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA