Najnovije

NAJLUĐA TEORIJA ZAVERE: Vanzemaljci krivi za smrt Kenedija! Predsednik SAD bio na korak do otkrivanja velikih tajni! (VIDEO)

Uprkos bezbrojnim istraga, neki stručnjaci i dalje misle da DŽona Kenedija nije usmrtio usamljeni naoružani čovjek, već su ga eliminisale tajne snage unutar američke obaveštajne zajednice.

DŽon Kenedi. (Foto: Jutjub)

Kenedi je američki predsednik koji je najuže povezan sa dve stvari - svemirskom trkom i teorijama zavere.

NJegovo čuveno obraćanje zajedničkom zasedanju američkog Kongresa, 25. maja 1961. godine, pre šezdeset godina, sadržalo je nezaboravni odlomak: „Verujem da bi se ova nacija trebalo da se posveti postizanju cilja sletanja pre isteka ove decenije čovek na mesecu i bezbedno ga vraća na zemlju “.

NASA je uspela u tom cilju, a možda je jedan od glavnih pokretača neumornih napora Amerike da postavi čoveka na Mesec bio nacionalni osećaj tuge nakon što je Kenedi ubijen u Dalasu 22. novembra 1963. godine.

Taj atentat - koji je generacijama ožiljavao američku psihu - iznedrio je desetine preklapajućih se teorija zavere.

Mnogima je bilo teško da poveruju da bi usamljeni atentator, radeći bez pomoći, mogao da izvede "jedan u milion" hitac sa šestog sprata u Teksaškom depozitaru knjiga koji je smrtno ranio 46-godišnjeg predsednika.

Ali ako je postojala zavera, šta je bio motiv? Neki su ukazali na značajno preklapanje između žena u okruženju predsednika i figura organizovanog kriminala. Drugi su za njegovu politiku krivili Kubu.

Ali teorija koja lepo povezuje dva najtrajnija nasleđa JFK-a je tvrdnja nekih istraživača NLO-a da je nameravao da da uvid u američko tajno istraživanje NLO-a.

Istraživač NLO-a Erika LJuks kaže da „tokom godina postoji neizgovoreni sporazum da predsednik ne treba da zna sve što se tajno dešava u obaveštajnoj zajednici - a to omogućava predsedniku da porekne“.

Ali naličje te politieke je to što predsednici ponekad žele da znaju šta se radi u njihovo ime.

Predsednik Dvajt D. Ajzenhauer, Kenedijev prethodnik u Beloj kući, navodno je pretio da će "napasti" Oblast 51, jer se osećao kao da ima previše informacija o tajni NLO-a.

Prema istoričaru Ričardu Dolanu, istražitelji koje je Ajzenhauer poslao u Područje 51 videli su tamo „nekoliko letećih plovila i vanzemaljaca“ - otkriće koje je šokiralo toliko odlikovanog vojnog veterana.

Ali Kenedi je, kaže Dolan, počeo da vodi politiku ubrzo nakon izbora koja se kosila sa interesima Nacionalne bezbednosne organizacije.

Konkretno, tvrdi on, Kenedi je "zabijao nos u temu NLO-a" i to ga je činilo opasnim.

Nik Poup, koji je dugi niz godina vodio odeljenje u Ministarstvu odbrane za prikupljanje i istraživanje izveštaja o NLO-ima, kaže da je Kenedi bio na ivici da otkrije najstrože čuvane američkih tajni.

„Predsednik Kenedi je izrazio stav da bi američka vlada trebalo da deli tehnologiju“, rekao je „… a da je u kombinaciji bila i vanzemaljska tehnologija koja bi takođe bila na stolu ...“

Neki ljudi bi se, tvrdi, potrudili da spreče da se to dogodi.

U strogo poverljivoj belešci koja je navodno napisana 12. novembra 1963. godine, dve nedelje pre njegove smrti, Kenedi je naredio CIA-i da organizuje sve svoje obaveštajne dosijee koji se odnose na NLO-e i da ga obavesti o svim „nepoznatim“ do sledećeg februara.

Ali zbog Kenedijeve prerane smrti, taj brifing se nikada nije dogodio.

Viliam Lester, istraživač paranormalnih aktivnosti i autor knjige „Proslava slobode: JFK i nova granica“, tvrdi da je kopiju memoranduma, zajedno sa još dva dokumenta, dobio od CIA-e na osnovu Zakona o slobodi informacija.

Neki stručnjaci osporavaju autentičnost memoranduma - ukazujući na manje tehničke detalje koji ga čine drugačijim od bilo kojih drugih zvaničnih beleški iz tog perioda.

Ali Kenedijevo dvojno nasleđe - optimizam svemirskog doba i paranoja informacionog doba - verovatno će se održati i za generacije koje dolaze, bez obzira na to koliko ih je dvoje osporavano ili dovedeno u pitanje.

DŽihadisti uputili jezivu pretnju Izraelu, najavljuju krvoproliće! Više o tome OVDE.

Izvor: 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA