Najnovije

DAČIĆ U MOSKVI: Srbija se nikada neće pridružiti sankcijama protiv Rusije!

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sastao se danas u okviru posete Moskvi sa predsednikom Državne Dume Federalne skupštine Rusije Vjačeslavom Volodinom i tom prilikom zahvalio Rusiji na velikoj podršci koju pruža u odbrani teritorijalnog integriteta Srbije.

Ivica Dačić. (Foto: ria.ru)

Volodin je novinarima preneo da je danas dogovoreno da se do kraja godine u Beogradu otvori Međunarodni institut za očuvanje istorijskog sećanja.

Ovo je, inače, prva međunarodna poseta Dačića kao predsednika Skupštine Srbije tokom koje je ocenio da su odnosi dve zemlje možda na jednom od najviših nivoa u celokupnoj istoriji.

- Želim da zahvalim Rusiji na velikoj podršci koju nam pruža u odbrani našeg teritorijalnog integriteta kada je reč o problemu KiM. Isto tako Srbija se nikada neće pridružiti sankcijama protiv Rusije - rekao je Dačić.

Želimo dalji razvoj naših odnosa, rekao je Dačić i dodao da očekuje posetu predsednika Vladimira Putina i da u razgovorima sa srpskim šefom države Aleksandrom Vučićem dalje unapređju odnose dve zemlje.

On je dodao da očekuje posetu predsednika Dume Beogradu krajem godine.

Predsednik Državne Dume Federalne skupštini Ruske Federacije Vjaceslav Volodin zahvalio je Dačiću na poseti, navodeći da su razmotrili više pitanja bilateralne agende.

- Danas smo razmotrili rezultate našeg prethodnog rada i pitanja dalje saradnje. Ranije smo se dogovorili o stvaranju Međunarodnog instituta za očuvanje istorijskog sećanja u Beogradu i danas smo precizirali da će se ta ideja realizovati već ove godine - rekao je on.

Kaže i da su razmotrili koordinaciju rada u međunarodnim institucijama i forumima kao što je na primer Parlamentarna skupština Saveta Evrope.

Američka vojska slučajno otkrila svetu tajne baze nuklearnog oružja! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA