Najnovije

SVEDOK POVUKAO OPTUŽBE PROTIV TAČIJA: Prvo ga okrivio za otmicu, sad kaže da je UNMIK lažirao izjavu

Bivši aktivista Demokratskog saveza Kosova iz Mališeva Cen Desku povukao je u utorak optužbe protiv nekadašnjeg predsednika privremenih prištinskih institucija i jednog od lidera tzv. OVK Hašima Tačija, za kojeg je tvrdio da je odgovoran za njegovo hapšenje i otmicu tokom rata.

Hašim Tači. (Foto: Jutjub)

Desku je u svedočenju pred UNMIK-om i verifikacionoj misiji OEBS-a optužio Tačija za njegovo hapšenje i otmicu tokom rata, a sada kaže da Tači nije imao ništa sa tim događajem i tvrdi da je UNMIK lažirao njegove izjave, prenosi Ekonomija onlajn.

Desku je prvobitno rekao da ga je u oktobru 1998. godine otelo šest osoba i da su ga nelegalno mesec dana držali u selu Sedlar kod Lipljana.

- Znam ko nas je zaustavio, poznata su imena tih ljudi. Dvojicu od njih nisam poznavao, ostale jesam. Niko od njih me nije uhapsio. Čak ni Hašim Tači. Proveo sam mesec dana u Sedlaru. UNMIK je lažirao moje izjave - tvrdi sada Desku.

Ekonomija onlajn navodi da se tokom 2017. godine Desku tri puta sastao sa Tačijem i da su tada "razjasnili neke nesporazume iz rata", prenosi Kosovo onlajn.

Prištinska Gazeta insajderi objavila je istraživanje "Sumnjivo zatvaranje istraga ratnih zločina protiv Hašima Tacija", u kojem se pominju svedočenja Cena Deskua i Jakupa Kastratija koje su dali tužiocima UNMIK-a, prenosi Tanjug.

Euleks je, u ovom slučaju, pokrenuo istragu protiv Tačija, ali ga je zatvorio tužilac Rešat Milaku, tvrdeći da su žrtve Cen Desku i Jakup Kastrati povukli svoj iskaz dat UNMIK-u.

Ukrajina iskopala 400 kilometara protivtenkovskog rova na granici sa Rusijom! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA