Najnovije

ŠOKANTNA UREDBA VLADE: Nakon ovoga poslodavcima će se više isplatiti da zapošljavaju nevakcinisane!

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19.

Vlada Srbije (foto: Jutjub)

Kako je saopšteno iz Vlade, Uredba je doneta kako bi se dodatno motivisali građani za vakcinaciju i na taj način brže postigao kolektivni imunitet, koji za cilj ima suzbijanje epidemije, vraćanje osnovnih funkcija zdravstvenom sistemu i otvaranje ekonomije.

Osim dodatne novčane podrške u iznosu od po 3.000 dinara koja predviđena je za sve građane Srbije koji su do sada vakcinisani i sve one koji će do 31. maja primiti bar prvu dozu vakcine, danas je usvojena dopuna Zaključka vlade od 2. aprila 2020. kojom bi se naknada zarade u visini od 100 odsto osnova za naknadu zarade isplaćivala samo zaposlenima koji su na bolovanju zbog potvrđene zarazne bolesti kovid 19, a vakcinisani su, kao i zaposlenima koji iz zdravstvenih razloga ne mogu biti vakcinisani.

Ostali zaposleni koji se razbole od kovida dobijali bi naknadu zarade za vreme bolovanja od 65 odsto zarade.

Na stranu što bolovanje vakcinisanog govori o neefikasnosti vakcine, ali ovakva odluka će stvoriti velike probleme u realizaciji. Možda će država i plaćati 100% zarade vakcinisanim, koji i pored toga što su imunizovani dobiju koronu, ali privatnicima se to nimalo neće dopasti, jer će morati da skuplje plaćaju bolovanje vakcinisanog od nevakcinisanog. To jasno ukazuje da će kod privatnika prednost pri zapošljavanju imati nevakcinisani. Takođe, rešavaće se vakcinisanih kao balasta, kako bi na njihovo mesto došli nevakcinisani.

Takođe, moguće su i brojne zloupotrebe, pa će se tako, vakcinisani dovijati da im njihovi doktori napišu da su oboleli od korone, a ne od neke druge bolesti od koje su stvarno oboleli, kako bi mogli dobiti 100 posto plate, umesto 65 posto koliko sleduje za sve druge bolesti. Unapred predviđamo da će i ova odluka Vlade kao i mnoge prethodne doživeti fijasko.

Da li verujete Šekleru kada kaže da se obavezno vakcinišete iako ste preležali koronu, jer po njemu, bolja su antitela iz vakcine? Pogledajte njegov govor tela dok to izgovara OVDE.

Izvor: B92, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA