Najnovije

RUSI BESNI ZBOG PONAŠANJA AMERA U SIRIJI: Upozorili su ih da ne rade to više!

Rusija je zabrinuta nedavnim povećanjem vojnih pošiljki koalicije pod vođstvom SAD-a u severoistočni region Sirije, izjavio je 6. maja Aleksandar Karpov, zamenik šefa ruskog Centra za pomirenje u Siriji.

Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

- Povećani intenzitet vazdušnog prevoza vojnog tereta i premeštanje konvoja vojne opreme na zemlji od strane koalicije predvođene SAD-om u istočnim regionima Sirijske Arapske Republike izazivaju zabrinutost - citirala je Karpova novinska agencija TASS.

Karpov je dalje rekao da je američko vojno prisustvo u Siriji "nezakonito i da je u suprotnosti sa normama međunarodnog prava". Takođe je naglasio da je Sirija sposobna da se sama nosi sa terorističkim ćelijama na svojoj teritoriji.

- Akcije američke komande na povećanju vojnog prisustva u regionu Trans Eufrata u pozadini vanredne socijalno-ekonomske situacije koja se odvija usled zaustavljanja američkih sankcija ozbiljno štete izgledima političkog rešavanja - dodao je on.

Uprkos zvaničnom poricanju, SAD pojačavaju svoje vojno prisustvo na severoistoku Sirije od početka ove godine, bez davanja bilo kakvih objašnjenja.

U poslednjih nekoliko meseci izgrađen je aerodrom na naftnim poljima al-Omar na jugoistoku Deir ez-Zora. Velika baza takođe se gradi na severoistoku al-Hasake, duž granice sa Irakom i Turskom. Štaviše, nedavni izveštaji otkrili su da su SAD u region rasporedile raketne bacače, vrlo moguće sisteme PVO.

Motivi koji stoje iza gomilanja američke vojske na severoistoku Sirije i dalje nisu poznati. U svakom slučaju, čini se da SAD ne planiraju uskoro da napuste ratom razorenu zemlju.

U regionu samo Vučić i Milo vode i stranku i državu! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA