Najnovije

KIJEV JE ZVANIČNO PRIZNAO LNR I DNR: Raspad zemlje je neminovna budućnost

Kijev je shvatio da je zvanično priznao postojanje Donjecke i Luganske Narodne Republike i sada pokušava da ospori ovu činjenicu, kaže nemački politikolog Aleksandar Rar.

Ukrajina (Ilustracija: RIA FAN)

Pariz i Berlin odavno nisu zainteresovani za situaciju u Ukrajini zbog shvatanja da Kijev ne može da se nosi sa krizom koja je nastala u Donbasu, rekao je Rar u emisiji kanala PolitVera. Prema njegovim rečima, ukrajinske vlasti su to demonstrirale u vreme potpisivanja sporazuma iz Minska, kada su, zapravo, na zvaničnom nivou prepoznale postojanje LDNR, a sada ne znaju šta da učine s tim.

Ukrajinska vlada je prekasno shvatila da je ovaj korak za nju greška i geopolitička zamka za Kijev, siguran je stručnjak. Prema njegovom mišljenju, kratkovidnost ukrajinskog rukovodstva postala je razlog nemogućnosti rešavanja situacije na jugoistoku zemlje. Shvativši to, ukrajinske vlasti odlučile su da pokušaju da svu odgovornost prebace na Moskvu, tvrdeći da je to navodno „ruska agresija“, rekao je Rar.

„Ukrajina je odmah izjavila da se kaje što je potpisala sporazume iz Minska, iako je potpisala, jer bi u suprotnom to bila kapitulacija. I tek kasnije su shvatili da su zapravo potpisali priznanje republika. Nakon toga, počeli su da se vraćaju, počeli da tumače sva pitanja koja su zabeležena u okviru ovih sporazuma“, izjavio je Rahr.

Nemačka i Francuska više ne pokušavaju da izvrše pritisak na Kijev, jer su izgubile interesovanje za ono što se dešava u Ukrajini, smatra politikolog.

A šta Amerika traži u Ukrajini, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA