Najnovije

DODIK: Srbi imaju nestabilno i zlonamerno okruženje

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras Srni u Beogradu da su Srbi u stradalničkom 20. veku izgubili oko dva miliona i 300 hiljada ljudi, ali da taj vek kao da se nije završio ni danas, jer Srbi imaju nestabilno i zlonamerno okruženje.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

- Ali, ono što je dobro iz svih tih stradanja i žrtava jeste da su Srbi spoznali šta je to sloboda, koliko je važna i koliko je važno da se Srbi bave sobom i svojim interesima ne ugrožavajući druge - rekao je Dodik uoči svečane akademije povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Prema njegovim rečima, problem je bio što su više od 100 godina drugi Srbima nametali svoje okvire i od njih tražili određeno ponašanje.

- Naš jedini interes je izgradnja naše dve države - Srbije i Republike Srpske. Sa Srpskom nema nikakve kalkulacije, što se njenog postojanja tiče - rekao je Dodik.

On je naglasio da su Srbi častan narod i da su uvek bili na svetloj strani istorije.

- Srbi su dali svoje živote za slobodu naroda i to je ono što je najčasnije što čovek može da učini. Zato je važno da se prisetimo stradanja, ali jednako tako i pobede koja je integrisana u pobedu čovečanstva nad fašizmom - poručio je Dodik.

On je istakao da su, nažalost, Srbi lakoverno dopustili da ih Hrvati pobiju u NDH, dodajući da je u Drugom svetskom ratu je stradalo više od milion Srba.

- Ako tome dodamo još oko 1,3 miliona srpskih žrtava Velikog rata onda se sagledava obim stradanja u prošlom veku - rekao je Dodik.

U Narodnom pozorištu u Beogradu večeras se održava svečana akademija povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, kojoj prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Pismo Radovana Karadžića iz Haga pročitajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA