Najnovije

NAPAD NA ERDOGANA! Mafijaški bos u seriji snimaka otkrio kako se prevozilo oružje za Al Nusru! (VIDEO)

Milioni Turaka ovih dana pratili su Jutjub kanal mafijaša Sedata Pekera koji je u seriji snimaka govorio o mutnim radnjama mnogih visokih zvaničnika te zemlje.

Redžep Tajip Erdogan. (Foto: Sinhua/Pravda)

Spektar krivičnih dela koja su pomenuta je prilično širok, od ubistava, silovanja, trgovine drogom do korupcije.

Naravno, mnogi istaknuti čelnici Turske, pogotovo vladajuće Partije pravde i razvoja (AK), negirali su umešanost u slične radnje, doksam predsednik Redžep Tajip Erdogan nije mnogo komentarisao novonastalu situaciju.

"Ispunjava nas tugom kad vidimo da u našoj zemlji postoje jadni i nedostojni ljudi, koji se oslanjaju na pomoć mafijaških bandi. Baš kao terorističke organizacije, i kriminalne bande su iste otrovne zmije“, rekao je Erdogan nakon sednice vlade prošle sedmice.

U najmanje 8 videa, koji su imali više od 60 miliona pregleda do sada, Peker je udario u samo srce turske države.

U jednom videu, Peker, inače nekada zagriženi pristalica predsednika Erdogana, kaže da su kamioni njegove firme prevozili naoružanje terorističkoj organizaciji Al Nusra na sirijsko ratište.

"Slali smo kamione sa velikim pošiljkama dronova, odeće, municije, radija i druge opreme u Siriju, dovoljno za sve borce tamo. Onda smo zamoljeni da dodamo još kamiona u konvoje, a oni su išli pod imenom "Konvoj pomoći Sedata Pekera", Nismo bili glupi. Znali smo da kamioni pod mojim imenom prenose oružje. To nije bilo neuobičajeno. To je organizovao tim SADAT-a (vojni preduzimač koji inače vodi nekadašnji Erdoganov saveznik prim.aut.), nije bila potrebna nikakva dokumentacija za sve što je prelazilo granicu i išlo u Siriju. Kada sam počeo da šaljem "micubišije", rekli su: 'Možeš li neke i nama da daš. Rekao sam dobro. Prijatelji su mi rekli da je to sve otišlo Al Nusri", naveo je, između ostalog, turski mafijaš.

Inače, Peker (49) je u žižu javnosti došao 90-ih kao kriminalac poznat po iznudama i nasilju, a imao je desničarsko-nacionalističke stavove.

Bio je u zatvoru od 2005. do 2014. godine po nekoliko optužbi, uključujući i vođenje kriminalne organizacije.

Kada se našao na slobodi, postao je ostrašćeni obožavalac Redžepa Tajipa Erdogana, a organizovao je i brojne mitinge podrške. Iako je brojnim kritičarima vlade pretio "da će se kupati u krvi", bio je i dobitnik brojnih priznanja, pa čak i filantropskih.

Peker kaže da je Tursku napustio 2020. kako bi izbegao krivično gonjenje, a navodno sada živi u UAE.

Javni tužilac je prošle nedelje saopštio da je izdat novi nalog za njegovim hapšenjem.

U snimcima koje je počeo nedavno da objavljuje može se videti da se povremeno koristi beleškama, ali nijednom nije ponudio nijedan konkretan dokaz ili dokument koji može potvrditi njegove tvrdnje.

Naveo je čak da je bivši ministar policije Mehmet Agar devedesetih stajao iza nekoliko političkih ubistava, među njima dva istaknuta novinara, kao i da je bio umešan u trgovinu drogom.

Peker je optužio Agarovog sina za silovanje i sumnjivu smrt kazahstanske novinarke.

"Ni ja ni moj sin nismo umešani u bilo šta ilegalno ili nemoralno", poručio je Mehmet Agar.

Peker je pomenuo i Erkana Jildirima, sina bivšeg premijera Binalija Jildirima, koga je optužio da je putovao u Venecuelu kako bi uspostavio rute za trgovinu drogom.

Jildirim stariji je sve negirao dodavši da je njegov sin putovao u tu južnoameričku zemlju kako bi dopremio opremu za testiranje na koronavirus i maske.

Jedna od glavnih Pekerovih meta je i moćni ministar unutrašnjih poslova, Sulejman Sojlu, za koga se predviđa da bi mogao da bude Erdoganov naslednik.

Peker kaže da je bio usko povezan sa Sojluom, koji mu je navodno obezbeđivao policijsku zaštitu i izveštavao ga o istragama o njegovim aktivnostima.

Uprkos svemu, protiv Erdogana nije ništa rekao i pričao je o njemu u pozitivnom svetlu, međutim, najavio je da će i o njemu govoriti u nekom od narednih snimaka, prenosi Al DŽazira.

Galip Dalaj, iz Nemačkog instituta za međunarodna i bezbednosna pitanja, kaže da Pekerovi snimci imaju veliki uticaj, pogotovo što nije ni sebe izuzeo iz raznih optužbi.

Pomenuo je čak i da je umešan u napad na sedište novina Hurijet 2015. godine.

Fikri Saglar, poslanik turske Republikanske narodne partije, najjače opozicije u zemlji, kazao je za DW da optužbe Pekera nisu usamljeni primer. „Vlasti se nikada nisu distancirale od mafije. Pekerove poruke pokazuju da su vlasti bliske sa mafijom“, naveo je.

Pentagon priznao da je radarski snimak kako gomila NLO okružuje ratni brod je autentičan! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA