Najnovije

MILOVE TVRDNJE SASEČENE U KORENU: Rusija brutalno odgovorila Đukanoviću, sve što je izgovorio potpuna je neistina!

„Nikada se nismo „družili protiv“ nekoga, pa ne nameravamo da to radimo ni ubuduće. Naše partnerstvo sa Srbijom je transparentno, nema skrivenog dnevnog reda“, saopštila je Ambasada Rusije u Srbiji povodom intervjua Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore, koji je ustvrdio da „Rusija koristi Srbiju za neprijateljstvo prema Crnoj Gori“.

Milo Đukanović. (Foto: predsjednik.me)

Reagovanje Ambasade Rusije, dostavljeno Sputnjiku, prenosimo u celosti:

„Skrenuli smo pažnju na objavljeni 9. juna 2021. godine u listu „Danas“ intervju predsednika Crne Gore Mila Đukanovića. U vezi sa nizom iznetih tamo neosnovanih tvrdnji želimo da naglasimo sledeće. Ruska spoljna politika ima za cilj izgradnju sa svakom od zainteresovanih država uzajamno korisnih odnosa na osnovu međunarodnog prava. Nikada se nismo „družili protiv“ nekoga, pa ne nameravamo da to radimo ni ubuduće. Naše partnerstvo sa Srbijom je transparentno, nema skrivenog dnevnog reda. Konstruktivni rezultati njegovog razvoja za državljane naših zemalja su očigledni u svim pravcima – političkom, ekonomskom i kulturno-humanitarnom.

Nikome ne namećemo svoju agendu. Što se tiče pokušaja nekih snaga da izopače stvarnost radi kratkotrajnih interesa, što izaziva žaljenje, sigurni smo – istorija je to u više navrata dokazala – da su ti pokušaji osuđeni na neuspeh i da ne mogu da precrtaju vekovne tradicije prijateljstva između naroda Rusije i Crne Gore. Polazimo od toga da naš dijalog sa Podgoricom – kao i sa Beogradom i drugim balkanskim prestonicama – treba da se odvija uz međusobno poštovanje, na načelima pragmatizma. To će garantovati potpuno razotkrivanje bogatog potencijala saradnje i sigurno će sprečavati bilo koje dnevnopolitičko stvaranje mitova. Braniće upravo one vrednosti slobode i demokratije, o kojima toliko vole da apstraktno pričaju neki crnogorski političari“, saopštila je Ambasada Rusije.

Rusi od sirijskih vojnika prave prekaljene zveri! Evo šta sve znaju! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA